Mød Ulrich: Tidligere IT Graduate hos PwC

Education

2013-2016: Aarhus Business School, BSc International Business Communication & English
2016-2018: Aarhus Business School, MSc IT, Communication & Organisation

Experience

20017-2018: Digital Marketing, Udlejerforeningen Aarhus
2017-2018: Social Media Manager, Danske Udlejere
2018-2019: Graduate, PwC
2019-2020: Consultant, PwC
2020-Now: Senior Consultant, PwC

Vi var så heldige at få muligheden for at pille et par timer ud af Ulrichs travle konsulentprogram. Han arbejder i dag som senior konsulent hos PwC med base i Aarhus, men startede sin karriere som graduate på deres IT linje. Hør om hans oplevelse med ansøgningsprocessen og det 1 årige graduate program.

 

➔  Hiring!  PwC leder efter ambitiøse studerende til deres graduate programmer i Aarhus og København. Klik  her for at læse mere om graduate programmet.

 

Hvordan blev du graduate hos PwC?

 

Det var egentlig ret tilfældigt. Jeg var på en studietur med Aarhus Business School i Silicon Valley, hvor vi var til en præsentation hos PwC. Jeg havde en god snak med en dansker, som arbejdede på kontoret, og vi snakkede en del om livet som konsulent. Helt tilfældigt mødte jeg ham så i et fitnesscenter i Aarhus noget tid senere, og her nævnte han PwC’s graduate-forløb, og at han synes min profil passede godt ind.

 

Som udgangspunkt havde jeg ikke forestillet mig en karriere i  konsulentbranchen, da jeg havde et indtryk af, at arbejdstiderne var for lange. Men efter at have hørt mere om forløbet fik jeg et indtryk af, at det måske godt kunne være noget for mig. 

 

Jeg søgte ind som graduate i PwC’s Digital Trust afdeling på 3. semester af min kandidatuddannelse og var så heldig at komme hele vejen igennem. Man skal huske, at de fleste virksomheder ansætter ret tidligt, så man skal være hurtigt ude og ikke vente til, at man er færdiguddannet, før man ansøger.

 

Hvordan var ansættelsesprocessen?

 

Min ansættelsesprocess var lidt anderledes end den vi har i dag. Den vi har i dag ser ud som følgende

 

 1. Send ansøgning
 2. Screening af ansøgninger og invitation til samtale
 3. Assessment Day i København og Aarhus
 4. Tilbagemelding med svar fra Human Capital
 5. Kick-off på graduate-forløbet

Hvilke afdelinger kan man sidde i som graduate hos PwC?

 

Overordnet set er graduate-forløbet inddelt i tre spor

 

 • Digital Trust: med fokus på it og data
 • CFO Service: med fokus på finans og regnskab
 • Trust and transparency: med fokus på tillid og processer

 

Digital Trust, hvor jeg er ansat, består af tre forskellige afdelinger

 

 1. IT General Controls (ITGC)
 2. System & Process Revision (for Cand.Merc.Aud profiler, som er interesseret i IT Revision)
 3. Data Analytics (her er jeg ansat lige nu)

 

Hvordan vil du beskrive dit forløb helt overordnet set?

 

Det startede med en introtur for alle 25 graduates på mit hold. Hovedformålet var at introducere PwC’s værdier og lave en masse forskellige teambuilding øvelser med de nye kolleger.

 

Herefter starter man i en af ovenstående afdelinger. Den første rotation er på 6 måneder, og man er selv med til at bestemme, hvor man vil lægge sit fokus. Som regel er det ret klart efter ansættelsessamtalerne, hvor man passer bedst ind, men det er også op til en selv. Derefter har man endnu en rotation, hvor man igen er med til at definere om man overhovedet vil rotere, hvis man vil, kan man vælge hvor man gerne vil prøve kræfter. 

Som afslutning på forløbet var hele mit graduate hold i Oslo og præsenterede en case på Oslofærgen, hvor vi også fik et diplom på graduate-forløbet.  

 

Undervejs i graduate-forløbet er der også mange sociale arrangementer både arrangeret af PwC og mere uformelt af graduates.

Som udgangspunkt havde jeg ikke forestillet mig en karriere i  konsulentbranchen, da jeg havde et indtryk af, at arbejdstiderne var for lange. Men efter at have hørt mere om forløbet fik jeg et indtryk af, at det måske godt kunne være noget for mig. 
Ulrich Bille Nielsen, PwC

Har man en mentor under forløbet? 

 

Ja, PwC har meget fokus på læring. Jeg har selv haft tre forskellige  mentorer indtil videre i PwC. 

 

 • Graduate Coach: En tidligere graduate, som hjælper en de første par måneder. 
 • Career coach: Fokuserer på din karriere, og hvad du gerne vil opnå. 
 • Nærmeste leder: Man har selvfølgelig også en leder, som i mit tilfælde altid har stået til rådighed, hvis jeg har haft brug for hjælp. 

 

Hvilke it-programmer arbejder du med i hverdagen?

 

Udover de gængse Microsoft programmer bruger jeg en række forskellige programmer i mit arbejde med vores kunder:

 

 • Tableau
 • Alteryx 
 • Qlik sense

 

Næsten alle programmerne har jeg lært at bruge, mens jeg har arbejdet hos PwC, men det er klart, at det er et plus, hvis du allerede har erfaring med nogle af de her programmer.

 

Hvad har været det sværeste under graduate-forløbet?

 

For mig har det været at kunne balancere deadlines. Jeg har ofte haft flere forskellige projekter i gang for forskellige kunder, og der kan det nogle gange være svært at prioritere, hvad du skal fokusere på først. 

 

Noget af det som har fungeret godt for mig har været ikke at lade mig slå ud, men fokusere de forskellige projekter og kunder i forhold til, hvad der haster, og hvad der ikke haster. 

 

Derudover vil jeg også anbefale, at gå til sin chef, hvis du er i tvivl om, hvad du skal fokusere på. Personligt har jeg i travle perioder ofte brugt min chef til at hjælpe mig med at prioritere mellem projekter og kunder.

 

 

Hvad er dit bedste råd til ansøgningen som graduate hos PwC?

 

Jeg tror det allervigtigste er, at du er specifik i din ansøgning i forhold til motivation for at søge graduate-forløbet og klart beskriver, hvordan ens kompetencer og værdier er et godt match med rollen og PwC. Det er tydeligt at se, når en ansøger har lagt tid og kræfter i ansøgningsprocessen.

 

Det er også vigtigt at vise, at du er interesseret i PwC og graduate-forløbet. Du behøver som sagt ikke at være ekspert i alle it-systemer fra start, så længe du viser, at du vil det dobbelt så meget som alle andre og har masser af gå-på-mod og nysgerrighed.