Helle: “Som graduate hos Energinet er du med til at påvirke den grønne omstilling”

Om Helle

  • BSc Matematik-økonomi i 2015 – 2018
  • MSc samme kandidat 2018 – 2020
  • Instruktor på universitetet: diverse programmeringsfag og Lineær Optimering.
  • I efteråret 2019 var jeg i Australien, hvor jeg tog et semester på Queensland University of Technology.

Jeg begyndte min jobjagt, da jeg skulle til at skrive mit speciale. Det var ikke sådan at jeg bare vidste hvad jeg ville efter min uddannelse, så jeg gjorde brug af KarrierreDagene, som er en job- og karrieremesse. Det var ret fedt at få muligheden for at møde en masse virksomheder og høre mere om deres forskellige muligheder for nyuddannede.

 

➔  Hiring!  Energinet leder efter dygtige graduates lige nu. Klik her for flere detaljer.

 

En af de virksomheder jeg lagde mærke til, var Energinet. Jeg havde ikke hørt så meget om dem før, men efter at have snakket med dem synes jeg at det virkede som en interessant virksomhed. Jeg fik at vide at der var ansøgningsfrist på deres graduateprogram 5 dage efter denne messe. Så jeg tog hjem og googlede dem, hvor min interesse for virksomheden hurtigt blev større, jeg fik derfor lavet en ansøgning og “the rest is history”, som man siger.

 

Hvad ved Energinets graduate program tiltrak dig?

 

I forhold til Energinet som virksomhed, så var det en stor motivator at få lov til at arbejde med den grønne omstilling. Det er en problemstilling jeg selv går meget op i og som giver utrolig meget mening for mig at arbejde på.

 

Jeg kunne godt lide at deres graduate program giver en mulighed for at prøve forskellige roller og projekter af. Det er klart at som nyuddannet var jeg spændt på at se hvordan det ville være at afprøve teorien i praksis.

 

Efter jeg nu er en del af graduate programmet kan jeg også bekræfte at det er et meget fleksibelt program. Man er selv med til at forme rejsen, både i forhold til den personlige og faglige udvikling.

Hvorfor valgte du at søge ind på et graduate program?

 

Som mange andre nyuddannede, så manglede jeg afklaring på hvad det var jeg specifikt ville arbejde med, og der er et graduate program bare en god måde at starte på. Her er der nemlig mulighed for at afprøve forskellige arbejdsformer, kulturer, arbejdsopgaver osv., for på den måde at finde ud af, hvad der motiverer lige præcis mig.

 

Hvad har overrasket dig mest ved at arbejde hos Energinet?

 

Det har været hvor venlige og hjælpsomme folk er. Man kan virkelig mærke at kollegaerne brænder for det de laver og gerne vil fortælle om det – det er noget der skinner igennem sådan helt generelt i virksomheden. Der er bare en rar og afslappet atmosfære, hvor man altid kan få hjælp og svar på sine spørgsmål, så man føler sig velkommen og værdsat fra dag ét.

Efter jeg nu er en del af graduate programmet kan jeg også bekræfte at det er et meget fleksibelt program. Man er selv med til at forme rejsen, både i forhold til den personlige og faglige udvikling.
Helle, Energinet Graduate

Hvad har været din største udfordring som graduate hos Energinet?

 

Jeg synes det har været hårdt at skifte mellem de forskellige rotationer. Nu har jeg skiftet 2 gange og det er altid lidt med blandede følelser. Du når lige at lære dine kollegaer at kende rigtig godt og så skal man videre. Det er dog også det fede ved et graduate program, da man konstant bliver udfordret og oplever en hurtig udvikling, samtidig med at man udvikler sit netværk i virksomheden.

En ting der har hjulpet mig med rotationerne, er at have kaffemøder lige når man starter en ny rotation, på den måde er det mere en blød landing man får.

 

Gode råd til andre ansøgere?

 

Det er måske lidt en kliche, men jeg tror det allervigtigste man kan gøre, er at være sig selv og lade det skinne igennem i sin ansøgning.

 

Jeg kan selv skrive under på, at det ikke er et krav at man kender energisektoren, så det skal ikke holde en tilbage fra at ansøge. Man får også nogle introduktionskurser og så er der jo alle de søde kollegaer man kan spørge, så det kommer man hurtigt efter.

 

➔  Hiring!  Energinet leder efter dygtige graduates lige nu. Klik her for flere detaljer.