Jyske Bank Graduate Mads: Der er et stærkt fokus på udvikling af medarbejderne

10/01/2023 Graduateships Min.

Intro til Mads

Mit navn er Mads Gammelby Lybecker, og jeg er/var Erhvervs Graduate i Jyske Bank. I juni 2021 dimitterede jeg fra Aarhus BSS, hvor jeg færdiggjorde mit kandidatstudie i Finance & International Business (FIB).

Siden juni 2021 har jeg været ansat som ”Relationship Manager” Graduate i Erhvervscenter Aarhus, Jyske Bank. Forløbet har indtil videre været lærerigt, fyldt med nye erfaringer samt givet mig et professionelt netværk i Aarhus området.

Forløbet foregår over 2 år og er en god mulighed for at kickstarte sin karriere inden for den finansielle sektor. Programmet tilbyder en unik mulighed for at få indsigt i bankens mest komplekse erhvervskunder på nærmest hånd ved gennemgående kreditarbejde og spændende kundemøder, samtidig med at man udvikler sine faglige og personlige kompetencer gennem uddannelsesforløb.

Undervejs i mit forløb har jeg berørt en masse spændende forretningsområder i bankens erhvervssegment, hvor specielt mit samarbejde med ”Debt Soloution” vækkede min interesse for blandt andet obligationer. Jeg har allerede nu lavet aftale om at fortsætte min rejse i Jyske Bank som ”Sales Manager, Fixed Income” i Jyske Markets, som er beliggende i vores Hjemsted i Silkeborg.

How did you end up at the Graduate Programme / when and where did you first hear about it?

Jeg blev opmærksom på Jyske Banks graduate-program gennem mit studie, på Aarhus BSS. På daværende tidspunkt havde jeg en stærk præference for den finansielle sektor, gennem mit studiejob i Sydbank Aarhus. Jeg blev opmærksom på at Sydbank ikke tilbød tilsvarende graduate-programmer som Jyske Bank, hvorfor jeg lavede et skifte fra Sydbank til Jyske Bank som studiemedhjælper.

 

➔  Hiring!  Jyske Bank are hiring graduates right now. Click here for more details on the programme. 

 

Jeg kom til Private-Banking i Erhvervscenter Aarhus, hvor jeg hurtigt fik snus for den fede dynamik i huset. Erhverv var placeret ved siden af Private-Banking, og jeg fandt hurtigt ud af at erhverv havde en fed afdeling, hvor den klare målsætning om at levere et konsistent markedstryk, tiltalte mig. Ovenstående resulterede i at jeg var klar på at starte som graduate i erhvervscenter Aarhus, hvilket jeg også var heldig at blive tilbudt.

 

What attracted you to the company?

Der er mange ting, der spillede ind i mit valg af Jyske Bank:

  • Attraktive arbejdsforhold: Gode arbejdsforhold, herunder konkurrencedygtige lønninger og godt arbejdsmiljø
  • Karrieremuligheder: Stærkt fokus på udvikling af medarbejderne, og mange muligheder for at videreuddanne sig og få nye udfordringer
  • Sociale aktiviteter: Sjove aktiviteter, der gør det muligt at knytte bånd med kollegerne uden for arbejdstiden. De sociale aktiviteter var en af tingene jeg vægtede højt – Aktiviteterne har bestemt ikke skuffet siden jeg startede

Why did you want to join a graduate program?

Graduateprogrammet er den bløde overgang fra studiet til et fuldtidsarbejde, hvilket for mig var en god måde, at starte sin fuldtidskarriere. På trods af stort ansvar fra dag 1 er man omringet af en masse kompetente kollegaer, der løbende giver feedback og en dybdegående indsigt i faget.

Derudover så jeg graduate programmet som en døråbner for karrieremuligheder, der ellers måske ikke ville være tilgængelige. Endvidere blev jeg fortalt at graduate programmet kan være en god mulighed for at opbygge et professionelt netværk inden for branchen, hvilket jeg gik meget op i.

Sidst men ikke mindst var graduate programmet en god mulighed for at opnå praktisk erfaring inden for branchen og teste mine evner i en professionel sammenhæng.

 

What has surprised you the most about working at the company?

At uhøjtideligheden er på toppen af dagsorden. Kulturen og miljøet er behageligt og bidrager positivt til arbejdsmoralen og glæden ved at gå på arbejde. I mit forløb blev jeg især også positivt overrasket over den konstruktive dialog med ens nærmeste ledere/mentor, som altid er klar til at rådgive og vejlede ift. hvad der potentielt er den rette vej, for den enkelte graduate – En ting jeg har gjort meget brug af i mit forløb og på ingen måde har fortrudt brugen af.

Sidst men ikke mindst har jeg været positivt overrasket, over de mange nye venner og bekendtskaber jeg har fået på tværs af Jyske Bank.

I mit forløb blev jeg især også positivt overrasket over den konstruktive dialog med ens nærmeste ledere/mentor
Mads Lybecker, Jyske Bank Graduate

Biggest challenge as a graduate so far?

Der er meget at lære, når du starter som graduate i Jyske Bank, og du vil måske føle dig overvældet af den mængde viden, du skal optage.

Ansvar vil også være blive pålagt en ny spirende graduate. Du vil blive bedt om at tage ansvar for dine egne opgaver og træffe beslutninger på egen hånd – Dette har både været en motiverende/lærerig del af mit forløb, hvilket har passet mig fint. Det er vigtigt at nævne at man altid har mulighed for at sige stop, hvis tingen går for stærkt.

Til at starte med oplevede jeg også en udfordring i at integrere sig i et nyt team og lære at arbejde sammen med ens nye kolleger. Mennesker gør ting på forskellige måder og løser ligeledes opgaver på forskellig vis, hvilket til tider har været udfordrende at skulle tilpasse sig, men også meget lærerigt.

 

Advice to other applicants?

Helt sikkert at man altid skal være åben for at tage så meget ansvar som muligt, og at man ikke skal være bange for at fejle. Jeg har selv i min tid i Jyske Bank taget så meget ansvar som muligt for lære. Flere gange i processen har jeg formået at fejle, men det er jeg kun blevet klogere af.

Folk skal vælge Jyske Bank, hvis man har stor grad af seriøsitet og ambitioner, men samtidig nyder at have det sjovt i processen.

 

➔  Hiring!  Jyske Bank are hiring graduates right now. Click here for more details on the programme.