Mads: DFD er en af de få virksomheder der har et graduate program med fokus på ledelse

Om Mads

Education

2014-2016: University of Southern Denmark, BSc Media Studies
2016-2018: University of Copenhagen, MSc Film and Media Studies

Experience

2019-2020: Communication Advisor, ISS
2020-Now: Graduate Management Trainee, DFD

Jeg hedder Mads Tvorup Moseholm og er Management Graduate hos DFD. I 2018 dimitterede jeg fra Københavns Universitet med en kandidatgrad i Film- og Medievidenskab med profil i journalistik, kultur og samfund. Under mit kandidatforløb var jeg et halvt år i praktik på Den Danske Ambassade i Jakarta, Indonesien i den politiske afdeling. Efter endt uddannelse, fik jeg et barselsvikariat i et lille men effektivt kommunikationsteam tæt på topledelsen hos ISS Danmark.

 

➔  Hiring!  DFD are hiring graduates right now. Click here for more details on the programme.

 

Jeg er nu på min fjerde og sidste rotation i graduate forløbet hos DFD, hvor jeg er projektleder på tre spændende projekter rundt om i landet:

 

  1. Grøn omstilling i Region Nordjylland – fra engangsartikler til flergangsløsninger
  2. Livscyklusvurdering (LCA) og CO2 beregning på et produkt
  3. Udvikle og implementere leveringsapp blandt chauffører i Odense afdelingen

 

Hvordan endte du op hos DFDs Graduate Program?

Jeg har en drøm om at arbejde med ledelse. Derfor begyndte jeg aktivt at søge efter graduate forløb med fokus på ledelse via forskellige online platforme og tale med folk i mit netværk. På det tidspunkt, fandt jeg frem til, at der var tre graduate forløb i Danmark, ud over militærets uddannelser, som havde ledelse som fokus. Det var hos DFD, ISS og Salling Group.

Hvad ved DFDs graduate program tiltrak dig?

Jeg tror, at for at kunne blive en god leder, skal man kende virksomheden og kerneforretningen. Derfor synes jeg særligt, at DFD’s forløb talte til mig, fordi man som graduate har muligheden for at komme rundt i hele virksomheden og få ’hands-on’ erfaring gennem projektlederrollen både inden for produktion, salg, service og forretningsudvikling. Samtidig er DFD en af Nordens største servicevirksomheder inden for vask og udlejning af tekstiler.

 

Hvorfor valgte du at søge ind på et graduate program?

Jeg søgte graduate-stillinger, fordi det er en attraktiv måde at blive en del af et accelereret læringsforløb med fokus på ens faglige og personlige udvikling. Man lærer virksomheden at kende på alle niveauer, og man bliver introduceret til et bredt netværk, som er vigtig for ens rejse i virksomheden. Som graduate får man lov til at prøve kræfter med en masse spændende opgaver og projekter samtidig med, at man får meget ansvar. De fleste graduate programmer tilbyder også en mentor, som kan guide og vejlede en gennem forløbet.

 

Ud over det, der står oven for, så valgte jeg helt konkret at søge graduate stillingen hos DFD, fordi DFD har den store servicevirksomheds muligheder og den lille servicevirksomheds bevægelighed.

DFD har den store servicevirksomheds muligheder og den lille servicevirksomheds bevægelighed
Mads, DFD Graduate

Hvad har overrasket dig mest ved at arbejde hos DFD?

Jeg blev overrasket over, hvor meget netværk og gode relationer til kolleger betyder. Mine arbejdsopgaver ligger eksempelvis på tværs af divisionerne i virksomheden. Derfor er det afgørende for mig, at jeg har et godt netværk og gode relationer for at løse mine opgaver eller nå i mål med mine projekter.

 

Hvad har været din største udfordring som graduate hos DFD?

Jeg synes, at der har været mange spændende udfordringer, men den største er i virkeligheden nok at lære at prioritere ens opgaver og tilrettelægge sin tid. Man ved, at virksomheden har store forventninger til en. Man ved også, at virksomheden har lavet store investeringer i dit udviklingsforløb. Derfor vil man naturligvis gerne konstant performe, men man skal lære sin balance at kende.

 

Gode råd til andre ansøgere?

Ræk ud til nuværende graduates og spørg ind til forløbet og få afstemt med dig selv, om det er noget for dig. Ring til HR Chefen, hvis du har spørgsmål til, hvad nogle af de ”buzzwords” i stillingsopslaget egentligt betyder i en arbejdshverdag. Vis, at du er nysgerrig. Ellers vær dig selv, ha’ høje ambitioner og vær en holdspiller.

 

Hvordan ser du din fremtid hos DFD?

Det er svært at svare præcist på. Hos DFD har du løbende samtaler med HR Chefen, om ens nuværende rotation, kommende opgaver og fremtid i virksomheden. Forløbet munder ikke ud i en forudbestemt stilling eller rolle. Den er du selv med til at bygge op undervejs. Jeg har arbejdet meget med bæredygtighed internt og eksternt i virksomheden. Derfor kan jeg sagtens se mig arbejde med bæredygtighed hos DFD i fremtiden.

 

➔  Hiring!  DFD are hiring graduates right now. Click here for more details on the programme.