Mariam er innovationsgraduate hos ATP – læs om hendes oplevelse af at være graduate hos Danmarks største formueforvalter

Jeg har en bachelor i Kommunikation og Digitale medier fra Aalborg Universitet og en Master i Management of Creative Business Processes fra CBS. 

 

➔  Hiring!  ATP leder efter graduates lige nu. Se her for flere detaljer omkring deres graduate program

 

Jeg har sideløbende med mine studier været projektkoordinator i Djøf og fortsatte i rollen som konsulent, da jeg blev færdiguddannet. Her arbejdede jeg i et år med en lang række forskellige indsatsområder og projekter, inden jeg startede som graduate i ATP. Det har givet mig et godt udgangspunkt for at afkode en ny og kompleks organisation, og finde mig til rette i en ny rolle, hvor man skal være dygtig til at omsætte teori til praksis for at sikre værdifulde leverancer.

 

Hvad tiltrak dig ved ATPs Graduateprogram?

 

Der var flere ting, der tiltrak mig ved ATPs Graduate Program. ATP har som virksomhed en spændende og helt unik profil. De er Danmarks største formueforvalter og et af Europas største pensionsselskaber, så de bærer et stort samfundsansvar. Det er værdifuld erfaring at kunne navigere i en virksomhed der balancerer mellem det offentlige og private.

 

Dertil var stillingen som innovationskonsulent afgørende. Dét at få lov til at udfordre og forme fremtidens forvaltning af 3 ud af 4 velfærdskroner i Danmark – det er en vanvittig spændende udfordring og et kæmpe privilegie. 

Hvordan ser en typisk dag ud for dig?

 

Mine dage er præget af de projekter og indsatser jeg arbejder med. Det betyder, at de varierer meget. Vi har dog en fast ’stand-up’ hver morgen, hvor vi tjekker ind med hinanden, diskuterer de opgaver der fylder, og hvad der skal ske de kommende dage. Vi arbejder alle på forskellige projekter og indsatser, og vores dage er derfor sjældent ens. Vi bruger derfor vores ’stand-up’ til tjekke ind og få en fornemmelse for, hvad der rører sig hos vores kolleger.

 

Vi er desuden en forholdsvis ny enhed, og vi arbejder hele tiden med at teste nye formater og redskaber af. Vores projekter varierer derfor meget i både format og varighed. De har dog det tilfælles, at vi arbejder med Design Thinking, hvor vi arbejder med en todelte proces;

 

  1. Først undersøger vi udfordringer – stiller spørgsmål og lærer brugeren at kende – så vi er sikre på at designe det rigtige.
  2. Hvorefter vi åbner op for idéer og løsninger – som udvikles og testes – så vi kan designe det rigtigt.

 

Det betyder at vi har en stor berøringsflade i huset – og får indsigt i alle dele af ATP.

 

Hvad har været det mest spændende projekt du har arbejdet på indtil nu?

 

Jeg har netop arbejdet med et projekt, hvor vi blandt andet så på, hvordan vi kan sikre lige adgang til en af vores ydelser. Vi arbejder borgercentreret og bred involvering er kernen for at lykkes i disse projekter. Derfor talte vi med kolleger på alle niveauer og placeret forskellige steder i landet ligesom vi besøgte og interviewede borgere der modtog ydelsen for at få indblik i deres oplevelser. Det var sindssygt fedt at se involveringen og udviklingen fra de første eksplorative interviews over test af prototyper lavet med saks og papir til den endelige løsning.

Som graduate er jeg blevet overrasket over, hvor stort et ansvar jeg har fået lov til at varetage. Det er udfordrende og du skal forvente en stejl læringskurve – men det giver også sindssygt meget energi.
Mariam Turkzeban, ATP Graduate

Hvad har været den største udfordring som graduate?

 

Jeg er blevet en del af et team, hvor der er fart over feltet og hvor vores leder forventer, at vi tager ansvar for at vi lykkes som enhed. Det betyder også, at der er stor tiltro til mine faglige og personlige evner, og at min leder gerne skubber mig på dybt vand. Det er udfordrende – og du skal forvente en stejl læringskurve, men det giver også sindssyg meget energi.

 

Hvad har overrasket dig mest ved graduate programmet?

 

Det hænger meget sammen med det ovenstående. For når du sommetider er på dybt vand, er det virkelig værdifuldt at have et bredt netværk i huset. Èn ting er at starte samtidig med 26 andre dygtige nyuddannede som man får en god relation til – noget andet er, at vi også får dedikeret tid til og træning i at danne netværk. Vi får desuden tilknyttet en erfaren mentor, som jeg har brugt rigtigt meget til at få et indblik i husets kultur og dynamik. Det har været værdifuldt i mit daglige arbejde, hvor jeg skal navigere mellem forskelligartede interessenter og vide, hvor jeg kan få den viden jeg har brug for.

 

Hvorfor tror du de valgte dig?

 

Der var flere faktorer der afgjorde, at det var netop mig der fik stillingen. Jeg har en faglig profil, der var et godt match i forhold til det øvrige team og hvor jeg har fået gode karakterer, og relevant erhvervserfaring, hvor jeg havde fået erfaring med at drive forandring. Derudover er jeg udadvendt, opsøgende, har masser af drive og er ikke bange for at tage initiativ.

 

Jeg blev ansat sammen med en anden fra min afdeling, Malou, som har en mere teknisk baggrund end mig, og på samme måde er stærk i eksekvering, på den måde komplementerer vi også hinanden godt

 

Ansøgte du flere graduate programmer?

 

Nej jeg ansøgte kun ATPs, men var som sagt fuldtidsansat hos Djøf i et år efter min uddannelse.

 

➔  Hiring!  ATP leder efter graduates lige nu. Se her for flere detaljer omkring deres graduate program