Mathilde fra CGI: “Det er en kæmpe mulighed at arbejde for verdens 5. største konsulenthus”

Mathilde Rønnemoes Juelskjær

Mit navn er Mathilde Rønnemoes Juelskjær, jeg er 26 år og fra København og blev uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet i juni (2021).
Erfaring: Jeg har arbejdet med økonomistyring og business support i lidt over 4 år i både private virksomheder som f.eks. Novo Nordisk og offentlige institutioner som Rigspolitiet og Udenrigsministeriet.

1. september 2021 startede jeg i CGIs Talentprogram, der er CGIs version af et graduate-forløb. Programmet tager 1 år, hvor jeg får mulighed for at arbejde med en række forskellige opgaver, og hvor min udvikling bliver sat som første prioritet. Derudover giver programmet også fastansættelse fra første dag, medejerskab af virksomheden og rig mulighed for både faglig og personlig udvikling.

Allerede i løbet af den første måned blev jeg en involveret i mit første projekt, og 3 måneder senere var jeg involveret i to projekter. Det har været en rigtig fed og lærerig oplevelse at komme i gang med rigtige konsulentopgaver fra starten.

Hvordan endte du op hos CGIs Talent Program?

Jeg så faktisk CGIs stillingsopslag på Graduateship, da jeg var ved at skrive mit speciale. Jeg kendte ikke CGI, før jeg så stillingsopslaget, men efter en google-søgning, der kom til at blive lidt dybere end jeg lige havde regnet med, syntes jeg CGI var en utrolig spændende virksomhed, og så fik jeg sendt en ansøgning afsted.

 

➔  Hiring!  CGI leder efter dygtige graduates lige nu. Klik her for flere detaljer.

 

Selvom jeg ikke har den typiske IT-baggrund, har jeg altid bedst kunnet lide at arbejde med data, dataanalyse og Business Intelligence, og derfor syntes jeg, at stillingsopslaget som BI-konsulent i ”Financial services and Data Analytics” var som skræddersyet til mig. Og det syntes min leder heldigvis også.

 

Hvad ved CGIs talent program tiltrak dig?

CGI som virksomhed tiltrak mig meget. Jeg synes, det er en kæmpe mulighed at få lov til at arbejde i verdens 5. største IT-konsulenthus.

Det at være en del af en international virksomhed giver spændende udfordringer og mulighed for at arbejde på tværs af landegrænser. Derudover er det vildt fedt at kunne trække på det internationale faglige netværk, som CGI tilbyder alle deres ansatte. At være ansat i CGI giver mulighed for at arbejde på super spændende projekter, og da CGI har kontorer i hele verden, er der også mulighed for at søge stillinger og projekter i udlandet.

Det at være en del af en international virksomhed giver spændende udfordringer og mulighed for at arbejde på tværs af landegrænser. Derudover er det vildt fedt at kunne trække på det internationale faglige netværk, som CGI tilbyder alle deres ansatte.
Mathilde

Hvorfor valgte du at søge ind på et talent program?

Jeg synes, at det er meget tiltalende, at selvom jeg er færdig med min uddannelse, er jeg langt fra færdig med at lære mere og udvikle mig inden for et felt, som jeg bare synes er mega sjovt, og det giver CGIs Talentprogram mig mulighed for.

Muligheden for at deltage i en masse spændende kurser og komme på ture i et år, mens jeg samtidig er tilknyttet ét team, som jeg bliver en tæt del af, gør at jeg bliver formet til den bedst mulige konsulent på kortere tid.

Derudover synes jeg, at overgangen fra uddannelse til fuldtidsjob blev gjort en hel del mere overskuelig ved at vælge et graduate-forløb.

 

Hvad har overrasket dig mest ved at arbejde hos CGI?

Jeg er utrolig glad for mine kollegaer, og jeg synes, at der er et utroligt godt socialt samvær, selvom mine kollegaer sidder på hver deres projekter, og de fleste sidder ude hos kunder i hverdagen.

Det sociale bliver virkelig prioriteret højt, både i Talentprogrammet og i hele CGI. Som Talent får du en mentor/buddy fra dit team, som sørger for at du er godt tilpas, samt at du hele tiden laver noget, der er fedt og lærerigt for dig som nyansat og brugbart for teamet som helhed. På den måde føler man sig også hurtigt som en værdifuld del at teamet, og ikke blot en nyuddannet, der ikke rigtig kan andet end at observere.

 

Hvad har været din største udfordring som graduate hos CGI?

Min største udfordring indtil videre har været at vænne mig til at navigere i konsulentdelen af jobbet. Jeg har tidligere kun arbejdet ”internt” og derfor ikke haft berøringsflade med kunder som sådan. Så det har jeg lige skullet tillære mig, men der har jeg heldigvis fået en masse hjælp, og fået mulighed for at observere mine kollegaer i lignende situationer, så jeg på den måde har set, hvordan de navigerer i salg og kunderelationer.

Det sociale bliver virkelig prioriteret højt, både i Talentprogrammet og i hele CGI. Som Talent får du en mentor/buddy fra dit team, som sørger for at du er godt tilpas, samt at du hele tiden laver noget, der er fedt og lærerigt for dig som nyansat og brugbart for teamet som helhed. På den måde føler man sig også hurtigt som en værdifuld del at teamet, og ikke blot en nyuddannet, der ikke rigtig kan andet end at observere.
Mathilde

Gode råd til andre ansøgere?

Når du sender en ansøgning til Talentprogrammet, behøver du ikke været ekspert i data og IT, du skal bare synes området er fedt og have mod på at lære en hel masse. Du skal nok få undervisning og kurser, så alt det tekniske skal nok komme. Det hele bliver selvfølgelig bare sjovere, når man synes, det man laver er sjovt.

Ellers er man altid meget velkommen til at kontakte mig eller andre ansatte i CGI, hvis man sidder med nogle spørgsmål. Alle mine kollegaer er meget interesserede I at få flere dygtige kandidater til at søge stillinger hos CGI, og alle er utroligt søde til at svare på alle slags spørgsmål. Jeg har oplevet, at en fransk studerende tog fat i mig, for at høre hvordan jeg havde det med at arbejde i CGI, da hun selv stod og skulle til at acceptere en praktikstilling i CGI Frankrig. Det er sjovt at stå i en situation, hvor studerende aktivt spørger ind til ens oplevelser!

 

Hvordan ser du din fremtid hos CGI?

Jeg håber på at blive virkelig dygtig indenfor mit felt, og kontinuerligt lære mere og mere, og på den måde blive ved med at udvikle min faglige profil.

Udover at dygtiggøre mig, har jeg ambitioner om at ende i en lederrolle, hvilket jeg får mulighed for at vende med min leder til vores MSAP (Member Satisfaction Assessment Program), hvor alle ansatte (som i CGI bliver kaldt ”members”), løbende vurderer vores jobtilfredshed og trivsel.

 

➔  Hiring!  CGI leder efter dygtige graduates lige nu. Klik her for flere detaljer.