Peter: “Som graduate hos Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er jeg med til at forme store og vigtige samfundskritiske systemer”

25/03/2022 Graduateships Min.

Peter H.Ø Knudsen

Mit navn er Peter H.Ø Knudsen og til dagligt arbejder jeg i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen (UFST). Jeg er uddannet Cand.IT fra Aarhus Universitet og har skrevet speciale om brugen af proaktive dataanalyser til ledelsesmæssige beslutninger. IT har altid tiltrukket mig fordi det er et stort og komplekst felt. Mit graudate-forløb i UFST har kun bekræftet mig i, at jeg valgte rigtigt.

Jeg startede i UFST september 2020 og på nuværende tidspunkt er jeg i min tredje, og sidste turnus, hvor jeg indgår i Personsystemer2-kontoret. Her arbejder jeg med udviklingen af en datamodel, som skal højne den tværgående test-rapportering og ultimativt supportere den fremtidige teststrategi for UFST.

Hvordan endte du op hos UFSTs Graduate Program?

Jeg læste om graduate-programmet på LinkedIn, og synes det virkede spændende fordi man fik mulighed for at indgå i flere IT-områder. Jeg ringede derfor til kontaktpersonen, som var tilknyttet jobopslaget – her fik jeg mulighed for at få uddybet graduate-programmets forløb og høre mere om de fremtidige udviklingsmæssige muligheder, som det åbner op for. Derefter var jeg igennem det sædvanlige rekrutteringsforløb med samtaler og tests.

 

➔  Hiring!  UFST leder efter dygtige graduates lige nu. Klik her for flere detaljer.

 

Hvad ved UFSTs graduate program tiltrak dig?

Det tiltrak mig øjeblikkeligt at kunne få lov til at arbejde med så store og vigtige samfundskritiske systemer, som UFST har ansvaret for. Efter at været på skolebænken det meste af mit liv, synes jeg det var spændende at levere reel værdi og bidrage til at hjælpe samfundet. UFST er en kæmpe organisation og de har selvsagt en bred vifte af kompetente fagligheder, som konstant inspirerer. Den enorme pulje af viden har været uvurderlig i min dagligdag.

Foruden det, så tiltrak organiseringen omkring graduate-forløbet mig også. Som graduate I UFST indgår man i et graduate-team, med andre graduates som arbejder med lignende eller andre fagområder. Jeg har været i et team med 10 og vi har løbende sparret med hinanden og udvekslet erfaringer.

Det tiltrak mig øjeblikkeligt at kunne få lov til at arbejde med så store og vigtige samfundskritiske systemer, som UFST har ansvaret for.
Peter

Hvorfor valgte du at søge ind på et graduate program?

Som nyuddannet er der mange faglige veje man kan gå og det kan derfor være svært at vælge én. Et graduate-program tilbyder muligheden for at man kan snuse til flere områder inden man vælger noget endeligt. Jeg synes det er en stor fordel, at man i slutningen af ens graduate-forløb, har stiftet bekendtskab med flere faglige snitflader, som man kan lukrere på senere, når man har valgt ét kontor. Derudover er netværket, som man har fået oparbejdet, en force for samarbejdet og organisationsforståelsen.

 

Hvad har overrasket dig mest ved at arbejde hos UFST?

Det har overrasket mig positivt hvor mange udviklingsmuligheder der i UFST. Det er en stor organisation og det betyder at der er mange veje man kan gå og kompetencer man kan afprøve. Derudover er der også rig mulighed for opkvalificering med mange spændende kurser både internt og eksternt, som jeg har draget stor nytte af.

 

Hvad har været din største udfordring som graduate hos UFST?

Min største udfordring, som graduate, har uden tvivl været kontor-rotation hvert halve år. Dette er på mange måder det bedste og værste ved et graduate-forløb. På den ene side får man muligheden for at se en hel ny del af organisationen med nye arbejdsopgaver, kollegaer og ledere. Men på den anden side så står man hvert halve år og skal afslutte forløbet. Dét at være Graduate i UFST inkluderer, at man løbende tilegner sig kompetencer fra de forskellige kontorer og på samme tid agerer bindeled mellem kontoerne, derfor er det dog også min erfaring at kontakten til mine tidligere konterer holdes vedlige.

Det har overrasket mig positivt hvor mange udviklingsmuligheder der i UFST. Det er en stor organisation og det betyder at der er mange veje man kan gå og kompetencer man kan afprøve.
Peter Knudsen, UFST Graduate

Gode råd til andre ansøgere?

Mit råd til en kommende graduates er, at man skal sætte sig ind i fordelene og ulemperne ved forløbet og finde ud af hvorvidt man som individ passer ind i det pågældende forløb. Et graduate-forløb kan i perioder være lige dele krævende, som det kan være givende. Man skal f.eks. være indstillet på at rotere kontor hvert halve år.

 

Hvordan ser du din fremtid hos UFST?

Jeg afslutter mit graduate-forløb til sommer og jeg vil derefter returnere til mit initiale kontor, hvor jeg får ny stilling og nye arbejdsopgaver. Igennem mit graduate-forløb har jeg fået værktøjerne til at kunne eksekvere nye og mere krævende arbejdsområder, hvilket jeg i den grad ser frem til.

 

➔  Hiring!  UFST leder efter dygtige graduates lige nu. Klik her for flere detaljer.