Rising Star ????: Jannick har rejst 200 millioner til at ændre måden vi handler aktier på og har fået Will Smith med ombord

På trods af hans unge alder er Jannick på mange måder allerede en erfaren herre indenfor aktieverdenen. Han startede sin karriere ud hos Saxo Bank som 17 årig og var derefter med til at starte CFH op fra bunden. Herfra blev han CEO for spinoff’et Tradable og tog derefter til New York for at arbejde på hans næste startup eventyr.

 

➔  Hiring!  Public leder efter udviklere i København. Klik her for mere information

 

I 2018 fik han ideen om at give alle muligheden for at investere i de aktier de ville uden at skulle købe hele aktien, det endte med at blive til Public, hvor han idag arbejder som Co-CEO. De har fornyligt rejst mere end 200 millioner danske kroner fra nogle af de største venture capital fonde i USA og er igang med at transformere, hvad det vil sige at handle med aktier.

Education

  • 2007-2010: Copenhagen Business School, BSc Economics & Philosophy
  • 2009: University of New South Wales, Exchange

Experience

  • 2006-2008: Saxo Bank, Institutional Officer
  • 2008-2012: CFH Group, Head of Product
  • 2012-2016: Tradable, Co-Founder
  • 2018 – now: Public.com, Cofounder and Co-CEO

Awards

  • 2012: World Economic Forum, Global Shaper
  • 2013: Berlingske Business, Talent 100

Gør dit forarbejde før jobsamtaler

 

En stor del af Jannicks erfaring er kommet gennem praktisk arbejde. Siden han var ung har han haft et arbejde og prioriteret det meget højt. I sine teenageår arbejdede han med at lave hjemmesider og fik tidligt et job hos Saxo Bank.

 

– Som 17 årig var jeg så heldig at få et interview hos Saxo Bank og brugte meget tid på at gøre mig klar til det. Jeg læste blandt andet gennem deres sidste fire årsrapporter for virkelig at sætte mig ind i deres forretning. De var ret imponerede over, at en 17 årig havde så stor en forståelse af deres forretning. Jeg tror ikke de var helt klar over, hvor de skulle placere mig, så jeg endte med at få en nyoprettet rolle på forretningssiden.  

 

Rollen var ikke super snævert defineret, så han fik lov til at arbejde med en masse forskellige områder, hvilket han synes var super spændende. Lidt a la en “growth” eller “special projects” rolle hvor du lærer en masse forskellige ting om hele forretningen.

Alle hos Saxo Bank var ambitiøse og vi arbejdede lange timer derinde. Jeg husker en episode, hvor jeg gik kl. 17.30 fordi jeg skulle ud og spille fodbold og fik at vide dagen efter, at jeg var gået lidt tidligt.
Jannick Malling

“The Saxo Bank Mafia”

 

Saxo Bank skulle vise sig at blive et af de store danske væksteventyr tilbage i nullerne. Som mange andre unge var han fascineret af den kultur, de havde fået skabt og det momentum de havde i markedet. 

 

– Der var en helt speciel stemning hos Saxo Bank, især i de tidlige dage og det var et meget motiverende sted at arbejde som ung. Alle var ambitiøse og vi arbejdede lange timer derinde. Jeg husker en episode, hvor jeg gik kl. 17.30 fordi jeg skulle ud og spille fodbold og fik at vide dagen efter, at jeg var gået lidt tidligt. Det lyder ekstremt for nogen, men det var lidt den mentalitet der var derinde dengang. 

 

– Det er også meget sjovt at se på, hvor mange af de tidlige Saxo Bank medarbejdere, der er er gået ud og blev succesfulde entreprenører selv. Det var helt klar en speciel gruppe mennesker som både var meget entreprenante og klar til at arbejde hårdt for det. 

 

Det var også her Jannick lærte, hvor værdifuldt det er at være god til at eksekvere og være ressourcefuld i forhold til de opgaver, der skulle løses på arbejde. Hvis du er ressourcefuld nok til selv at kunne eksekvere et projekt med få eksterne input, kan du rykke rigtig hurtigt. Det er noget han har taget med sig igennem hele sin karriere.

Personligt er jeg en stor fortaler for at studerende får praktisk erfaring. Det er noget jeg synes, man skal prioritere meget tidligt.
Jannick Malling

Lærte mere ved at arbejde end ved at studere

 

Da Jannick startede på CBS, var han allerede i fuld gang hos Saxo Bank og han lagde derfor en masse timer begge steder. Overordnet set er han glad for, at han fik begge oplevelser med, da både det teoretiske man lærer på universitetet og det faglige man lærer på arbejde er vigtigt.

 

– Det er to meget forskellige former for viden: på erhvervsiden er det meget praktisk, og handler meget om hvordan man arbejder med mennesker. På studiet er det meget teoretisk og mere intellektuelt udfordrende. Kombinationen af de to tror jeg er vigtigt. Uden menneskeforståelse kommer man ingen vegne, men samtidig har meget af det filosofiske lært mig at “think from first principles” som er vigtigt ift. innovation og at kunne udfordre status quo i en industri.

 

Hopper ud i hans første startup

 

– Jeg tror jeg havde været hos Saxo Bank i omkring 2 år, da min daværende chef sammen med nogle andre beslutter sig for at lave et nyt selskab, CFH Clearing. Jeg kan huske, at jeg var på CBS og fik en e-mail på min Blackberry, ja de var cool dengang, og tænkte at det var en mulighed jeg ikke kunne sige nej til. 

 

Hos CFH havde han igen en blæksprutte rolle og arbejde med en masse forskellige ting, som man nu gør i en startup, hvor man kun er 3 mand. Allerede dengang var noget af det Jannick var god til at forstå og arbejde med produkter, produkt design og hvordan man tager dem til markedet. Efter 4 år hos CFH medstiftede han Tradable som en undervirksomhed til CFH, som han var CEO for i nogle år. Det var et banebrydende og innovativt produkt, som virkelig udfordrede status quo, og gav ham mulighed for at arbejde med firmaer verden over, inklusiv Fortune 500 firmaer i London og New York.

 

Jannick på scenen til en konference

“If you can make it in New York, you can make it anywhere”

 

CFH blev solgt i 2016 og Jannick havde derefter en periode, hvor han tog til New York for at lave angel investments i nogle selskaber og laver noget konsulentarbejde for forskellige virksomheder. 

 

– Jeg har altid været fascineret af New York og den energi der er i byen – det synes jeg ikke man finder i nogle andre byer. Samtidigt er det et sted, hvor du kan skalere 1000 gange hurtigere med startups især inden for fintech og jeg har altid haft en drøm om at arbejde her.

 

Jannick begynder at snakke med en founding partner i venture firmaet Greycroft i NYC og han ser potentialet i deres ide med Public. Han kender et par dygtige folk, som han mener, vil være gode komplimenter til det han kan. Så rimelig hurtigt har de både core teamet og funding på plads. Der går faktisk ikke meget mere end et par uger efter deres snak og så har de et 8 cifret beløb på deres konto.

Hvad er Public?

 

– Super simpelt kan du sige, at vi er en mobil investeringsplatform, hvor du kan investere i aktier. Der hvor vi adskiller os er dels, at man kan købe en procentdel af en aktie i stedet for en hel aktie og derudover så er vi en social platform, hvor man også kan se, hvad andre folk investerer i og arbejde sammen nærmest som du ville gøre i en investeringsklub. 

 

– Du kan sige at det er et merge mellem en aktieplatform, instagram og twitter. Vi kombinerer det at investere i aktier med et sociale aspekt hvor du kan følge dine venner og bekendte, se hvordan de investerer og hvorfor.  Derudover er der en masse eksperter på platformen, Fortune500 CEOs, YouTubere og kendisser som eksempelvis Shaquille O’neal, som du gratis kan følge og få indsigt i hvordan de investerer.

 

Hvorfor valgte du at starte Public?

 

– Dybest set så mener jeg, at alle skal kunne have mulighed for at investere og købe de aktier de har lyst til – uden nødvendigvis at skulle have råd til at købe en hel aktie. I dag koster en Amazon aktie for eksempel 3000 dollars, hvilket er mange penge, hvis man er 18 år – og det er der vi går ind og gør det muligt at købe helt ned til  1 dollar af den aktie. 

 

 – Vi ved at den bedste måde at øge ens velstand er ved at investere i aktier (det amerikanske aktiemarked er steget 10% per år de sidste 100 år), og jo tidligere man begynder at investere jo mere afkast kan man få.  Hvis du først begynder i slut 30’erne, går du glip af en masse “compound investment”. 

Hvorfor i NYC og ikke København?

 

– Som sagt har jeg altid elsket New York som by. Jeg har levet i København og London før og der er bare ingen af de to byer, der kan det samme og giver de samme muligheder især inden for fintech. Desuden er Public udelukkende fokuseret på det amerikanske marked, som unægteligt er langt større end i Europa. Vi har dog også et dansk kontor, da vi har en masse dygtige udviklere der. 

Rent principielt så tænker jeg ofte over store livsbeslutninger ud fra det perspektiv, at når jeg er 60 eller 70 år gammel, så vil jeg gerne kunne kigge mig selv i øjnene og sige, at jeg fik prøvet at udleve de drømme jeg havde.
Jannick Malling

– Jeg gider ikke sidde tilbage og tænke på de ting jeg ikke fik prøvet. Så vil jeg meget hellere prøve at få det til at ske og give det alt hvad jeg har. Det mindset påvirkede også beslutningen om at starte noget i New York, fremfor at blive herhjemme.

 

Du nævner at du selv har brugt mentors i din karriere, kan du sige lidt mere om det?

 

Mentors er noget jeg har brugt en masse i min karriere. Det er en super god måde at lære på fra folk der er meget mere erfarne end dig selv. Det er en måde at “shortcut’te” viden ved at bruge den viden de allerede har oparbejdet til din egen fordel.  Jeg har for eksempel brugt Henrik Werdelin en del og kunnet trække på ham, når jeg stod overfor professionelle problemstillinger og i forhold til netværk. Han er en af de mest indflydelsesrige og succesfulde danske folk i tech overhovedet, og min nuværende co-CEO er f.eks. en jeg har mødt via ham.

 

I har fået Will Smith ind som investor hvordan skete det?

– Vi havde faktisk lukket vores Series B, men tog til LA for at mødes med nogle venner der arbejder i Hollywood, som synes vores mission var spændende. Aktiemarkedet har altid været meget stereotypt, drevet at Wall St kultur, og derfor ikke være særligt mangfoldigt. De ville derfor gerne hjælpe os med at gøre det mere mainstream, og åbne det finansielle system op til flere mennesker i USA. I den forbindelse fik vi et par introduktioner, som endte med at Will Smith, Keisuke Honda og en række andre celebs valgte at investere, fordi de så en mission de kunne forene sig med og stå bag.

9 rapid-fire questions

 

1. How much do you sleep?

I have a 2 year old at home, so not a lot at the moment, but it has never been much more than 6 hours.

2. Favourite Book?

The hard things about hard things by Ben Horowitz  

3. Do you believe in god?

No

4. Do you feel lucky?

Yes, but I also believe that you create your own luck with careful planning and execution

5. Best piece of advice for talents?

Try a lot of different things, especially when you are young. Don’t sit around somewhere if you are not learning anything. Get as much out of your comfort zone as possible.

6. Do you meditate?

Yes. My wife was part of a mental heath startup in London and got me into meditation. I try to do it as often as I can.

7. Who are people you admire?

I’ve admired a lot of people in my career. In fortunate to work with some of them now who are investors. But the funny thing is when you meet your idols you find out that they are also just people with their own flaws. So I try to be more nuanced about idols & people I can learn from. 

8. What is your super power?

I’m good at understanding and dealing with people. I think the super power would be that I’m empathetic and self-aware – I think those traits are imperative to continuing to learn

9. What is your best and worst habit

Best: Good at keeping a focus on a single item, but also being aware of what is happening across the business

Worst: Not sure its a habit but i’m really bad at multitasking.

Hiring in Copenhagen and New York

 

Following their Series B they are in hyper growth mode and are looking for Backend Engineers and Dev Ops Engineers to join their team based out of Copenhagen, Denmark.  Read more about the options here.