Rising star????: 24 år og COO, mød Julius Gabel

Hos Graduateships har vi fået muligheden for at snakke med Julius Gabel. En 24-årig ung fyr med fart på karrieren som COO og medstifter af Copus – et ungt kommunikationsbureau for startups. Hør hvad han har at sige om hans rejse, hvordan man holder fokus og hvordan held også spiller en rolle som iværksætter.

10 hurtige

 

1.   Bedste råd?
 Søg ud af din comfortzone

2. Hvor mange timer sover du gennemsnitligt?
 7 timer

3.  Din yndlingsbog?
Steve Jobs  

4.  Bedste og dårligste vane?
 Bedste: Lægger en plan for næste dag i bullets
 Dårligste: Over-perfektionisme


5. Hvem beundrer du?
Elon Musk

6. En ting du tror på som de fleste andre ikke gør?
 At man kan finde en måde at skabe evigt liv på

7. Bedste råd til andre talenter?
 Se en arbejdsplads som en læreplads og tag ansvar for egen læring.

8. Hvilken genstand du ejer har størst affektionsværdi?
 Mit ur 

9. Hvad er din superkræft?
 Stædighed/persistence

10. Hvad er du dårlig til? (Hvad er dit kryptonit?)
 Small talk

Du dimitterede tilbage i 2015 fra Øregaard Gymnasium og valgte så at tage til Nova Founders Capital – hvad lå til grund for at tage afsted og hvilken effekt har det haft på din karriere og fremtidige beslutninger?

 

Efter at have brugt mit første sabbatår hos Joe & The Juice som leder af en bar, hvor næste skridt ville være at blive leder for en gruppe af barer i Nordsjælland, så besluttede jeg mig for, at jeg gerne ville over til noget, hvor man bruger hjernen på en lidt anden måde. Først tænkte jeg, at jeg skulle tilbage på skolebænken for at studere, men faldt så over muligheden for at komme til London og arbejde for min kommende chef Mads Faurholt. Da jeg stadig kunne bruge hurtigstartsbonussen og komme ind på linjen international business på CBS, som jeg havde haft et varmt øje til, besluttede jeg mig for at tage til London og vente lidt endnu med studiet. 

 

I London fik jeg muligheden for at være højre hånd til Mads Faurholt og lærte en hel masse. Undervejs i London var der en ung fyr, der kontaktede mig for at høre, hvad der skulle til for at komme på samme internship og hvornår vi hyrede. Han sendte sit CV og havde på det tidspunkt startet en lille virksomhed og arbejdet med nogle ret spændende kunder. Han manglede bare lige at færdiggøre gymnasiet og så var han ellers en super kandidat. Det var så Carl Kronika, som jeg driver Copus med i dag.

 

Da jeg var færdig med mit internship blev jeg ringet op af Carl. Han havde syntes, vi havde haft en god kemi, da vi snakkede sammen sidst. Han ville derfor høre, om vi ikke skulle lave noget sammen. Carl var kun 17 år gammel på det her tidspunkt.

 

Vi mødtes først til en gåtur rundt om søerne i København og aftalte at mødes snart igen. Vi genoptog dialogen en lørdag, hvor Carl spurgte, om jeg kunne komme forbi dagen efter. Det sagde jeg selvfølgelig ja til. Han havde bare lige glemt at nævne, at de ikke var lokaliseret i København, men i Odense. Så jeg får fundet en bil og kører til Odense dagen efter – med min kæreste i øvrigt, som jeg havde lovet at tilbringe søndagen sammen med.

 

Jeg havde forestillet mig et formelt interview for at finde ud af, om det var det helt rigtige match – men i stedet foreslår Carl, at vi bare tager en arbejdsdag sammen fra morgen til aften. Det kunne jeg selvfølgelig ikke, da jeg havde min kæreste med, så vi tager en god snak i stedet. Kemien er god, og vi aftaler i løbet af en uge, at vi skal lave noget sammen. Det blev starten på Copus.

 

 

Du har kørt både dit job og din rolle hos Copus ved siden af en bachelor – hvordan har det været at få det til at fungere? 

 

Det har selvfølgelig til tider været udfordrende at få alting til at passe sammen og der har i travle perioder været utroligt meget tryk på i Copus – og så kan det være svært at huske også at prioritere studiet. Det er hele tiden en afvejning mellem Copus og studiet, og det har været svært, men det hele endte jo heldigvis fint.

 

Det har også været en enorm sjov og spændende rejse det at starte virksomhed og studie samtidig. Det at kunne lære noget teoretisk på universitet om virksomheder og så nærmest direkte implementere det i praksis i Copus har været en virkelig god måde at lære på. Jeg har oplevet mange “aha”-oplevelser undervejs, fordi det giver en helt anden indsigt i stoffet at gå ud og rent faktisk arbejde med tingene selv.

 

Hvordan har du oplevet det at være ung i det danske erhvervsliv? Har du mødt ekstra udfordringer eller ekstra opmærksomhed?

 

Jeg tror, at det både har været en velsignelse og en forbandelse at være ung som iværksætter. Der er rigtig mange, som gerne vil hjælpe os unge og se os få succes. Til gengæld kan man også møde en del modstand på baggrund af det at være ung. For eksempel, hvis man er ude til et kundemøde hos senior management i en mellemstor virksomhed, hvor de alle er 40-50 år gamle og har 20 års erfaring i deres felt. Her kan man godt mærke, at de tester dig på en helt anden måde, netop på grund af din alder.

 

Der er noget mere mistillid til, hvorvidt du virkelig kan være en ekspert i dit felt, når du er så ung – selvom du måske har arbejdet med over 100 andre kunder, der har haft præcis samme problem som dem. Det kan godt være frustrerende engang imellem. Her handler det virkelig om at stole på egne evner, holde hovedet koldt og vise, at man godt ved, hvad man snakker om – selvom man er ung.

 

Det er derimod ofte en fordel at være ung, når man mødes med unge iværksættere, fordi de ser os som likeminded og kan relatere til os – og dem bliver der jo flere og flere af. Det er i øvrigt mest af alt unge iværksættere, som vi arbejder med i Copus.

Vi har været heldige mange gange, hvor alle brikkerne bare er faldet helt rigtigt. Ikke, at vi kun har været heldige. Jeg tror enormt meget på, at jo hårdere du arbejder, jo mere følger heldet med dig.
Julius Gabel, COO Copus

Hvad bringer fremtiden for dig? (hvor ser du dig selv om 5 eller 10 år?)

 

Jeg har svært ved sige, hvor jeg præcis er om 5 eller 10 år, men jeg har selvfølgelig både drømme og visioner. Jeg tror, at om 5 år, så er jeg ikke længere i København. Der forestiller jeg mig, at jeg bor og arbejder i London, New York eller en anden international storby. Jeg vil også gerne tage Copus til et langt større stadie, end vi er nu. Vi vil gerne inden for et par år fordoble vores nuværende medarbejderstab.

 

Rent karrieremæssigt er min helt store drøm at bygge noget meget meget stort, der kan løse et vigtigt problem i verden og samtidig skabe en fed arbejdsplads, som folk er passionerede omkring og brænder for at være en del af. Men hvem vil ikke det?

 

Hvordan har det været at skulle jonglere både det at være ung og at storme fremad karrieremæssigt? 

 

Jeg tror især her, at det er vigtigt at nævne FOMO (Fear of missing out). Noget, som fylder mere og mere i hverdagen på grund af sociale medier. På grund af sociale medier får man indtrykket af, at når man selv arbejder, så fester alle andre eller er på ferie eksotiske steder. Men det er selvfølgelig ikke sådan, at det forholder sig i realiteten. Og det er jo heller ikke sådan, at bare fordi man er iværksætter, så har man ikke tid til at gå i byen eller hænge ud med vennerne. Tværtimod, så har du typisk et mere fleksibelt skema. Men jeg har selv oplevet FOMO mange gange og i de øjeblikke, så handler det virkelig om at opveje, om det er værd at give afkald på noget kortsigtet for at øge chancerne for, at man når sine langsigtede drømme.

 

Det er uden tvivl vigtigt at lære at prioritere og acceptere, at man ikke kan sige ja til alting. Man bliver nødt til at lære at sige fra en gang imellem og acceptere, at man ikke kan nå det hele – det er især vigtigt at indse, hvis man vil være iværksætter.

 

Apropos FOMO og tanker, der fylder meget i hovedet i hverdagen, så er jeg selv begyndt at bruge app’en ‘Headspace’ en del. Hver dag inden jeg går i seng, så bruger jeg Headspace til at meditere. Det er en super god øvelse til at lære at give slip og lukke unødvendig støj ude for en kort stund. Det giver virkelig en indre ro.

 

Hvad er du mest stolt over?

 

Svært spørgsmål, men jeg tror det nemme svar er Copus og hvor vi er i dag. Jeg er stolt over de mennesker, som vi har samlet og hvordan alle har udviklet sig over tid. Egentlig er det en stor achievement i sig selv for en startup som os blot at overleve, fordi en meget stor del af startups går konkurs. Vores rejse er dog kun lige begyndt.

 

Kæmpe cadeau til det dig og Carl har opnået med Copus. Hvordan kan man egentlig bedst følge med i din og Copus’ rejse?

 

Rent karrieremæssigt er det nok bedst at fange mig på Linkedin. Men ellers kan man også følge med i Copus’ rejse på både Facebook og Instagram: