Spirende talent ????: Mød Yasmin, kommende dansk forsker talent med 12,7 i snit

Introduktion til Yasmin

19-årige Yasmin er netop blevet HTX student med Danmarks højeste snit på 12,7 (noget med nogle A-niveau fag og gange med 1,06)! Hun har fået topplaceringer i adskillige naturvidenskabelige forskerkonkurrencer og er i gang med at starte sin egen forretning, der hjælper andre unge med at blive lige så god til matematik, som hun er.

Hun er overbevist om at næste skridt er Medicin, men hun er ikke helt sikker på, hvorhenne det skal være. Vi satte os ned for at få en snak med Yasmin og få hendes råd til, hvordan andre kan blive topstuderende ligesom hende.

 

Hvad tror du der gjorde at det var lige præcis dig der fik 12,7?

 

– Jeg har faktisk tit overvejet om der sidder andre derude som også har 12,7 og bare tænker “Hvad sker der for hende der Yasmin, som får alt opmærksomheden?”. Ej, men jeg tror egentlig ikke, at der har været noget helt særligt for, at lige præcis jeg fik så højt et snit.

 

– På den ene side har jeg været ret heldig med, at HTX har passet rigtig godt til mig, så jeg har haft en relativ stor interesse for samtlige fag og valgt nogle ekstra fag til. Men med det sagt, så var jeg også ret overrasket selv – jeg plejer nemlig altid at kludre i det på et eller andet tidspunkt, og jeg følte egentlig ikke, at min dansk eksamen og matematik eksamen var gået super godt. Men det gik sgu godt alligevel, og det viser måske mere, at man ikke altid behøver at være så kritisk.

 

– Det, at jeg har fået et højt snit, har helt sikkert skyldtes en masse hårdt arbejde og interesse for fagene, men det, at jeg ikke fik et eneste 10-tal, var nok mere held end forstand.

 

Yasmin El Youssef eksamensbevis


Du lyder som et spirende talent – hvad så nu her efter du er blevet student? 

 

– Jamen jeg elsker at undervise, så det skal jeg nok gøre en del. Udover det så vil jeg gerne arbejde mere med min matematikside MatMester, fordi jeg rigtig gerne vil sprede interessen for matematik og hjælpe folk med at mestre faget.

 

– Men ja, jeg har fået en del opmærksomhed med alle artiklerne, hvilket selvfølgelig er enormt dejligt. Så må vi se, om der er noget af det, der udmønter sig til noget interessant i mit sabbatår.


Det var fremtidshorisonten på kort sigt – hvor ser du dig selv om 5 år?

 

– Haha det her var et mere simpelt spørgsmål. Jeg er ret så sikker på, at jeg skal studere medicin, og den uddannelse tager relativt lang tid – så om 5 år studerer jeg nok stadig medicin og har måske lidt travlt med andre forskningsprojekter.

 

 

Hvad er dit bedste råd til unge der håber på at få success? 

 

– Uha, man kan selvfølgelig få succes på mange måder – om man har gode karakterer eller ej. Jeg tror allerede, at jeg har givet mange råd til, hvad man kan gøre for at få gode karakterer. Heriblandt at man skal tage sig tid og gøre sig umage med tingene og vælge noget, som man interesserer sig for. Men jeg har samlet 10 gode råd til, hvis man gerne vil have topkarakterer: 

Nu lyder du jo næsten helt som en superhelt, men hvad har været/er sværest for dig at håndtere/jonglere i din hverdag? 

 

– En af de ting jeg har haft ret svært ved i løbet af min gymnasietid har været at holde styr på min tid. Altså jeg når rigtig meget, og det, tror jeg, er fordi, jeg skærer ned på andet. Noget jeg altid har gjort er eksempelvis at prioritere en aflevering over fx søvn og Netflix.

 

– Men jeg tror desværre tit, at jeg bruger unødvendigt meget tid på ting, som andre ville færdiggøre langt hurtigere. Det gælder både afleveringer og meget andet, så jeg skal generelt blive lidt bedre til at acceptere, at alting ikke altid behøver være så perfekte.

 

 

Yasmin El Youssef fotograferet sammen med sine stolte forældre.

 

Hvad ville du ønske du var bedre til?

– Jeg ville gerne være et mere praktisk menneske! Jeg ville ønske, at jeg var bedre til at ordne praktiske ting og være lidt mere håndværker agtig. Jeg synes, at det er fedt det der med at kunne ordne tingene selv, men lige nu er jeg bare enormt dårlig til alt praktisk. Så det kan godt være, at jeg er over gennemsnittet i karakterer, men jeg er nok under gennemsnittet til mange andre ting – at lave mad, køre bil og alt det praktiske. Men sådan tror jeg, at alle har det – for der er sgu ingen, der kan det hele, og det er også helt okay.

 


Tusind tak til Yasmin El-Youssef fordi hun ville snakke med os her hos Graduateships og give et lidt mere i dybden interview med hvem personen bag danmarks højeste gennemsnit er.
Følg med i hendes rejse som et spirende dansk talent på enten LinkedIn eller Instagram.