Christian Wylonis: Har fået 50 millioner til at gøre organisationsdiagrammer offentlige

27/09/2020 Graduateships Min.

På papiret har Christian opnået mere end de fleste gør på et helt liv. Han har studeret på to Ivy League universiteter, været forbi McKinsey, arbejdet som VC investor og rejst penge med en startup der endte med at fejle. Han har dog langt fra mistet modet og er igang med at ændre måden hvorpå virksomheder kan fremvise deres medarbejdere til resten af verdenen. Virksomheden hedder The Org og du kan læse hele hans rejse nedenfor.

Education

2002-2006: Dartmouth College, BSc Engineering Sciences
2007-2008: Harvard University, MSc Engineering Sciences

Experience

2008-2012: Engagement Manager, McKinsey & Company
2012-2013: Investment Manager, Creandum
2013-2015: Co-Founder & CEO, Fitbay
2016-2017: COO, Vivino
2018-Now: Co-Founder & CEO, The Org

Christian er opvokset i Danmark med en dansk mor og en amerikansk far. Hans dobbelte statsborgerskab har allerede været behjælpelig i forhold til at kunne læse i USA og i forbindelse med at starte The Org ud fra deres NYC kontor.

 

Han har haft et entreprenørisk drive fra barnsben og startede hans første forretning i 9 klasse hvor han tog 50 kroner for at forbinde folk der havde brug for babysittere med babysittere.

 

– Jeg har altid været ret kreativ og tænkt over måder jeg kunne starte min egen virksomhed på. Jeg ved ikke præcis hvor det kommer fra, men jeg tror godt man kan sige, at jeg er blevet pacet i min barndom. Mine forældre har gerne villet have at jeg klarede mig godt.

 

Dobbelt Ivy League

 

Efter at have fået høje karakterer i gymnasiet valgte han at søge mod den amerikanske østkyst, hvor han startede på Ivy League universitetet Darthmouth College. 

 

– Jeg læste Mechanical Engineering på Dartmouth, men det interesserede mig faktisk ikke særlig meget. Jeg endte med at klare mig godt, men det var mere fordi jeg er ret kompetitivt anlagt og gik op i at få høje karakterer.

Laver Thefacebook klon 

 

Samtidigt med at Christian læste på Dartmouth var en ung rødhåret Harvard studerende begyndt at arbejde på et socialt netværk. Dengang var det kun tilgængeligt på Ivy league universiteter og det var derigennem at Christian stødte på det der skulle vise sig at blive til Facebook. 

 

– Jeg tænkte straks da jeg prøvede det første gang, at det her er genialt. Så snart jeg var færdig med studierne på Dartmouth flyttede jeg tilbage til Danmark og lavede en Facebook klon som vi kaldte Unibar. Desværre blev vi smadret af Facebook de første 3 måneder efter at vi åbnede. 

 

Efterfølgende var Christian selv kommet ind på Harvard og tog over til det prestigefyldte universitet i  2007 for at tage sin kandidatuddannelse.

Mckinsey og Venture Capital

 

Efter at have læst på to Ivy league universiteter var Christian en eftertragtet herre i Danmark. Han endte med at tage imod et jobtilbud fra det prestigefyldte konsulenthus McKinsey. 

 

– Jeg er glad for den tid jeg tilbragte hos McKinsey og meget taknemmelig for alt det jeg lærte der, men lidt ligesom mit studie, så vidste jeg godt, at det ikke var et sted jeg ville være for evigt. 

 

Efter 4 år hos McKinsey valgte han, at det var på tide at prøve noget nyt. Han kom ind i en af de førende nordiske Venture Capital virksomheder Creandum som blandt har investeret i Spotify og danske Vivino. 

 

– Jeg arbejdede hos Creandum i et års tid, hvor jeg dækkede det danske markede. Jeg nåede at lave 4 investeringer mens jeg var der blandt andet I Vivino som er et af de mest successfulde danske startups i de sidst 10 år.

 

 

Fitbay

 

I 2013 fulgte Christian sit hjerte og startede sin første seriøse startup. Han startede Fitbay som skulle løse problemet med at købe tøj der passer en på nettet. 

 

– Jeg er selv 188 cm høj og har en lang overkrop hvilket gør, at jeg ofte har købt tøj der ikke har passet mig og skulle sende det retur. Det var derfor et problem jeg selv kendte godt og var meget naturligt for mig at ville løse det.

 

Det var ikke kun Christian der synes det var en god ide og de fik rejst omkring 3 millioner dollar i venture capital. I 2015 efter at have arbejdet på projektet i 3 år måtte han dog erkende at produktet bare ikke virkede godt nok til at det kunne bruges af forbrugerne. Efterfølgende startede han hos Vivino hvor han hjalp den danske unicorn med deres expansion som COO.

 

The Org 

 

I 2017 faldt Christian over en artikel der viste AirBnBs organisationsdiagram. Han var med det samme fascineret over det overblik det gav og hvor viralt den blev delt. Det var ikke kun ham selv, der synes, at det var fascinerende at kunne forstå hvordan virksomheder er bygget op indefra.

 

Nedenfor kan du se den artikel som gav Christian ideen om at der er værdi i at gøre organisationsdiagrammer offentlige

– Jeg brugte noget tid på at studere denne her artikel og organisationsdiagrammet og delte den med min tidligere co founder for Fitbay Andreas. Vi havde snakket om at lave noget sammen igen og startede så The Org sammen med udgangspunkt i organisationsdiagrammer. Vi gik fuld tid 1 Januar 2018 og rejste $100,000 fra venner og familie. 

 

I starten var det ikke alle der kunne se potentialet i The Org. 

 

– I starten kæmpede vi meget med at finde ud af hvad værdien var for virksomheder. Vi var klar over at et komplet overblik over organisationsdiagrammer var værdifulde og relevante for en masse stakeholders, men vi vidste ikke præcis hvordan. Og det er egentlig noget som vi stadig arbejder på at forfine. 

 

Efter at have været i gang halvandet år blev de kontaktet af Kevin Hartz som er founder af Eventbrite. Han ville gerne selv investere og introducerede dem til et par andre angel investors. Christian fløj til San Francisco og kom hjem med en håndfuld af folk der gerne ville investere – blandt andet Sequoia der endte med at lede deres seed runde. 

 

 

– Vores egentlige gennembrud i forhold til funding kom da Kevin introducerede os. I og med at han havde sagt god for os var det relativt let at få de andre til også at investere. Sådan fungerer det ofte i VC/startup verdenen. 

 

Siden de rejse deres Seed runde har de rejst en Series A på $8,500,000 fra Founders Fund, Sequoia og Balderton Capital. Tre af de mest prestigefyldte VC selskaber i verdenen og har i øjeblikket mere end 230,000 månedlige besøgende, samt over 50,000 virksomheds diagrammer på deres hjemmeside. 

 

Hvordan kunne det være i blev ved med The Org selv det ikke fungerede

 

– Det skyldes nok en vis portion arrogance. Der var en masse der fortalte hvorfor det ikke kunne lykkes, men det var vi fuldstændig ligeglade med. Vi så verden på en anden måde og havde en tydelig vision for fremtiden. Vi tror på at at transparens indenfor virksomheder er essentielt for at kunne tiltrække de største talenter.

 

Forskelle mellem at læse på universitetet i USA og Danmark

 

– Først og fremmest synes jeg at niveauet og engagementet på de folk der underviser i USA er super højt. De går virkelig op i deres fag og gør meget ud af at undervise deres elever. Jeg tror også man er lidt tættere på sine professorer end man er i Danmark. Nu har jeg aldrig læst i Danmark, men det er nu også mit indtryk at der er gode universiteter der og min co founder som er et af de skarpeste mennesker jeg har mødt har jo læst i Danmark, så helt dårligt kan det ikke være. 

 

Hvordan træffer du store beslutninger

 

– Jeg er ikke en type der overanalyserer beslutninger. Selvfølgelig skal man bruge det data man har til rådighed, men især i startups er man nødt til at at gå med ens gut feel. Du kommer til at lave en masse fejl alligevel, men så længe du korrigere hurtigt er det ikke noget problem. Vi har lavet mange eksperimenter og pivots allerede, men det er en af grundene til at vi er hvor vi er. 

 

Hvad er det sted hvor du har lært mest i din karriere?

 

– Fitbay er den tid hvor jeg lærte mest. Det var en super udfordrende tid hvor jeg lærte meget om hvad man ikke skal gøre og hvad der virker.  Både at starte og stoppe en startup er super hårdt på mange niveauer, men det har utvivlsomt gjort mig klogere og til en bedre iværksætter. For eksempel lærte jeg at man ikke skal have sin IT udvikler outsources hvis man har ambitioner som en tech virksomhed. Du er nødt til at have nogle som er lige så passionerede som du er og som sidder sammen med dig og kæmper.

10 rapid-fire questions

 

1. How much do you sleep?

8 hours

2. Favourite Book?

Zero to One by Peter Thiel

3. Do you believe in god?

No

4. Do you feel lucky?

Yes

5. Best piece of advice for talents?

Take risks

6. Do you meditate?

No

7. Who are people you admire?

Mark Zuckerberg – best entrepreneur of our lifetime

8. What is your super power?

Very rational thinking

9. What is your best and worst habit

Best: Ensure I have “me” time to recharge

Worst: Can’t stop thinking about work

10. Something you believe to be true that others don’t

Organisational charts should be public