Werner Valeur: De 3 vigtigste egenskaber til at blive en succesfuld entreprenør

17/08/2020 Graduateships Min.

Vi tog en snak med Werner Valeur en af de mest succesfulde entreprenører i Danmark. I kender nok den skæggede serieiværksætter under hans tidligere navn Toke Kruse som er manden bag blandt andet Billy der blev solgt for et tocifret millionbeløb i 2019. På trods af salget har han dog ikke tænkt sig at hvile på laurbærene.

Education

2003-2007: Copenhagen Business School, BSc Comms & Econ
2008-2010: IT University of Copenhagen, MSc IT
2008-2009: University of Copenhagen, MSc Computer Science

Experience

2006-2008: Coca Cola, Designer & IT Developer
2007-2010:  Addeling.com, Owner
2000-2010:  Token, Owner
2001-2012:  Relation Technology, Owner
2012-2015:  SlideShop, Founder & CEO
2009-2019:  Billy, Owner, Founder & Chairman
2015-now: Salary, Chairman & Owner
2018-now: Successteam, Co-founder
2018-now: Paperflow, Co-founder & Board Member
2020-now: Brand New Ventures, Co-founder & Owner

Som mange af vores andre talenter vi har portrætteret var folkeskolen heller ikke der hvor Werner Valeur, eller Toke Kruse som han hed dengang, blomstrede.

 

– I folkeskolen kunne jeg ikke rigtig finde min plads og klarede mig generelt ikke særligt godt. Ikke fordi jeg ikke var intelligent, men fordi jeg ikke interesserede mig for emnerne. Da jeg begyndte på gymnasiet var det en helt anden snak fordi jeg fandt det mere interessant og leverede en anden arbejdsindsats. Jeg endte med at have det næsthøjeste karaktergennemsnit.

At finde noget man er passioneret omkring er noget af det mest vigtige man kan gøre i sin karriere.
Werner Valeur

Bagte pølsehorn, mens han skrev bachelorprojekt

 

Omkring årtusindeskiftet var Werner begyndt at interesserer sig for internettet og de muligheder der lå i det. Den først virksomhed han startede solgte hjemmesider og det var også derfra, at han fandt ud af at han skulle fokusere på hjemmesider og software i sin karriere. 

 

– Sjov nok så startede jeg faktisk en virksomhed mens jeg læste der var meget “håndgribelig”, nemlig at smøre madpakker til folkeskoleelever. Det gik ikke super godt med virksomheden, men jeg lærte en masse af den erfaring som siden har betydet at jeg har været succesfuld. Der var også nogle sjove episoder, jeg kan huske at jeg engang stod og bagte 300 pølsehorn samtidigt med, at vi lavede vores bachelorprojekt på CBS.

Træt af moms

 

Mange af Werners virksomheder er startet fordi han selv har haft en dårlig oplevelse. Ligeledes var det en af årsagerne til at han valgte at starte Billy. 

 

– Igennem mine andre virksomheder havde jeg altid haft bøvlede oplevelser med regnskab og moms. Dengang brugte jeg noget der hed E-conomic og det var ikke særligt brugervenligt. Det troede jeg godt jeg kunne gøre bedre – derfor startede jeg Billy.

 

Inspiration fra USA, Spanien og London

 

Werner har altid brugt det store udland til at få inspiration og har ad flere omgange arbejdet i udlandet. 

 

– Mit første længerevarende ophold i udlandet var i San Francisco da vi etablerede Billy på amerikansk jord. Der var en sindssyg spændende oplevelse at være i tech mekka’et hvor alle de andre store tech virksomheder og venturekapitalister sidder. Det er bare noget helt andet at prøve at sidde i epicentret hvor det hele sker inden for det man går op i. Jeg tror det er meget sundt at komme ud over Danmarks grænser uanset om det så er et praktikophold, udveksling eller i form at et job.

 

Senere har Werner både spenderet tid i London og i Marbella hvor han flyttede ned med sin familie i en periode. 

 

– Jeg tror alle lokationer har deres for og bagdele. I SF lærte jeg især at tænke stort, hvorimod London og især Marbella lærte mig noget helt andet. Marbella var fantastisk i forhold til vejret og livsstilen, men i længden var der en række ting der gjorde, at jeg vendte hjem til Danmark igen. Og det er det gode ved at tage ud, man kan altid vende hjem igen hvis man ikke bryder sig om det.

 

Det skulle vise sig at blive en succeshistorie og I 2019 solgte Werner Billy til Ageras for et større tocifret millionbeløb efter at have startet det i 2011. 

Skal hjælpe den næste generation af danske iværksættere

 

Sammen med Joakim Warnøe, har Werner lanceret en startup-accelerator ved navn Brand New Ventures som skal hjælpe fremtidige danske iværksættere.

 

– Konceptet bag Brand New Ventures minder om det, som man kender fra acceleratorer programmer, hvor man investerer en lille sum penge i virksomhederne og hjælper dem med blandt andet forretningsplaner, strategi og kontakt til investorer.

 

 

– Vi tror på at vi kan skabe en række danske startup succeser ved at bidrage med vores viden og vores erfaring fra selv at have skabt virksomheder igennem mange år. Udover den viden vi kommer med har vi også økonomisk mulighed for at gå ind og investere kapital i der her virksomheder. 

 

Hvad driver dig? 

 

Jeg har en skabertrang inde i mig som gør at jeg ikke kan lade være med at tænke over nye ideer og lave nye virksomheder. Det er i sig selv ikke nok til at blive succesfuld iværksætter og hvis jeg skal nævne tre ting som er vigtige er det, at man er:

 

  1. Visionær
  2. God til at eksekvere
  3. Hårdtarbejdende og vedholdende

 

Derudover tror jeg det er vigtigt at finde ud af, hvad det er man gør bedre end gennemsnittet. Jeg ved personligt jeg er ekstrem god til at starte virksomheder, men ikke er god til at lede et stort selskab. Det skyldes også, at det ikke er noget jeg nyder, hvorimod det at skabe noget er det jeg har en passion for. 

 

Du virker til at gå dine egne veje uden at tænke over hvad andre tænker om dig, hvordan har du udviklet din evne? 

 

Noget af det vigtigste der skete for mig i mine tyvere var, at jeg virkelig begyndte at tro på mig selv. Det er meget vigtigt for at kunne lykkes. Man skal ikke bruge tid på at tænke over hvad andre tænker om en, det kommer man ingen vegne af. Jeg kan godt lide at inspirere andre mennesker, men ellers er jeg meget ligeglade om hvad folk tænker omkring mig. 

 

Hvordan træffer du store beslutninger?

 

Jeg tænker altid, hvad er det værste der kan ske. Som regel kan man altid gøre ting om hvis det ikke virker, så man mister ikke særlig meget ved at prøve noget nyt. Derudover skal man mærke efter og være sikker på at det man gør er noget der giver mening på kort og lang sigt. Er det noget man gerne vil bruge sin tid på og er det noget som er relevant for en?

Noget af det vigtigste der skete for mig i mine tyvere var, at jeg virkelig begyndte at tro på mig selv
Werner Valeur

Kan man lave flere virksomheder på samme tid?

 

Som udgangspunkt er det nok en god ide at fokusere på en virksomhed ad gangen. Men noget af det jeg er god til er at få ideer og stable en succesfuld virksomhed på benene for så derefter at overdrage dem til andre som kan lede driften. Derfor har jeg været i stand til at starte og have flere virksomhed på samme tid. I og med at jeg er blevet en mere erfaren iværksætter er jeg også blevet bedre til at jonglere flere virksomheder på en gang.

 

Hvad vil du anbefale andre unge der overvejer iværksætter vejen? Hvordan kommer man bedst igang?

 

Jeg tror det er rigtig vigtigt, at man arbejder med noget man ved noget om, noget hvor man er en ekspert på området. Det er som regel det bedst udgangspunkt for at starte noget.  Som jeg nævnte tidligere startede jeg Billy fordi jeg havde oplevet et problem i mange år som iværksætter og gerne ville løse det. 

 

Jeg kan godt nogle gange gå ind i virksomheder hvis jeg kan se at mine kompetencer komplimenter dem godt, selvom jeg ikke har industrierfaring. Jeg er for eksempel gået ind i Yarnbook som er en virksomhed der sælger garn online. 

 

Og sidst men ikke mindst anbefaler vi, at man køber Werner’s nye bog – “Fra Madpakker Til Millioner”. Du kan købe den via dette link.

10 rapid-fire questions

 

1. How much do you sleep?

8 hours

2. Favourite Book?

Zero to One by Peter Thiel

3. Do you believe in god?

Yes

4. Do you feel lucky?

If you work hard you are more likely to get lucky than if you don’t do anything

5. Best piece of advice for talents?

Figure out what you are good at and get others work on the things you are not good at

6. Do you meditate?

Yes, but spontaneously

7. Who are people you admire?

My dad and Steve Jobs

8. What is your super power?

Execution

9. What is your best and worst habit

Best: I work a lot

Worst: I work a lot

10. Most promising Danish startup (can’t say his own)

Contractbook