Emily fra PwC: “Vi fokuserer meget på det hele menneske, når vi gennemgår ansøgninger fra studerende”

Om Emily

Uddannelse

2013-2017: Copenhagen Business School, BSc Business Administration and Sociology
2016-2018: Copenhagen Business School, MSc Management of Innovation and Business Development

Erfaring

2018-2019: Consultant, Directure
2019-2020: Talent Attraction Advisor, Associate, PwC
2020-Now: Talent Attraction Advisor, Senior Associate, PwC

Vi har været så heldige at sætte os ned med Emily Nowicki der sidder som Talent Attraction Advisor hos PwC. Hun er en del af teamet der er ansvarlig for at ansætte de bedste unge studerende til deres graduate programmer. Sidste år blev de vurderet af de studerende til at have det mest attraktive graduate program i Danmark og vi var derfor spændte på at høre hvad deres formel på et godt graduate program er.

 

➔  Hiring!  PwC leder efter dygtige graduates lige nu. Klik her for flere detaljer.

 

Hvad er historien bag PwC’s Graduate Program?

I PwC har de seneste mange år klædt unge nyuddannede godt på og givet dem en god start på arbejdslivet. De seneste år har udviklingen taget fart, og antallet af graduates og trainees ansat hos os er tæt på fordoblet, og indtil videre har vi ansat 281 graduates og trainees i 2021.

Vi har altid haft uddannelsesprogrammer i vores revisionsforretning, men har udvidet og udviklet vores programmer de seneste år. Vores Risk Assurance afdeling var de første, der tilbød et  graduate-forløb. Med fokus på at uddanne konsulenter med speciale inden for risikostyring, IT-sikkerhed og økonomistyring har programmet over flere år vist sig at være en stor succes. Med afsæt i et velprøvet og godt program har vi nu graduate-forløb dels i vores Tax & Legal afdeling samt vores rådgivningsforretning, Advisory. Fælles for programmerne er, at vi har fokus på relationer, netværk, samt personlig og faglig udvikling.

 

PwC tilbyder nu fire forskellige graduate forløb

 

Hvorfor har I et graduate program og ikke bare en “Analyst” rolle som man ser ved andre konsulenthuse?

Vores graduate-forløb giver en god start på arbejdslivet med et struktureret læringsforløb, der styrker fagligheden. Samtidig får vores graduates et stærkt netværk i PwC, der understøtter den faglige udvikling, men i ligeså høj grad skaber stærke sociale relationer.

I vores graduate-forløb er man fra start med til at løse kundernes problemstillinger og gøre en forskel. Man starter på lige fod med andre konsulenter, men får samtidig struktureret læring, samt personlig og faglig udvikling.

Hvilke profiler prøver I at tiltrække til jeres graduate program?

I PwC har vi plads til mange forskellige kompetencer og personligheder. Vi kigger ikke efter en bestemt uddannelsesmæssig baggrund eller, at man har haft et bestemt studiejob. Vi lægger stor vægt på mangfoldighed hos vores graduates, og vi går meget op i, at der er plads til forskellige typer, som tør at være sig selv. Vi tror på, at forskellighed er en styrke, der bidrager til et dynamisk og attraktivt arbejdsmiljø med plads til at tænke nyt.

Fælles for vores graduates er, at de er gode til at arbejde sammen med andre, motiveres af at gøre det bedre end i går og har lyst til at danne stærke relationer med deres kollegaer.

 

Hvad kigger I på i et CV?

Vi fokuserer meget på det hele menneske, når vi gennemgår ansøgninger fra studerende. Vi forventer ikke, at du kan det hele på alle parametre. Måske har du engageret dig i noget spændende under studietiden, brænder for at kode, været frivillig håndboldtræner eller rejst jorden rundt. Det er ikke afgørende, hvad du har lavet, men det vigtige er, at du forklarer, hvordan det har givet dig nogle kompetencer med i rygsækken, som du kan bidrage med i fremtiden. I sidste ende er det vigtigste, at du brænder for at gøre en forskel i PwC.

Vi fokuserer meget på det hele menneske, når vi gennemgår ansøgninger fra studerende. Vi forventer ikke, at du kan det hele på alle parametre.
Emily Nowicki

Hvilke egenskaber skal man have for at blive successful i jeres graduate-forløb?

Først og fremmest skal man være motiveret for at gøre en forskel for vores kunder og samfundet sammen med sine kolleger. Det er vigtigt at finde energi og glæde i det at løse vigtige problemstillinger.

Vi går også meget op i, at man har et lærende mindset, og at man har lyst til at gøre det bedre, end man gjorde i går. Som ny konsulent er man på en rejse, hvor man også vil blive udfordret. Heldigvis har vi en masse erfarne konsulenter, der altid er klar til at hjælpe.

Vores særlige kultur og stærke sammenhold er afgørende for os. Derfor er det vigtigt, at man er en del af fællesskabet og gør en forskel for vores kunder og samfundet sammen med sit team.

Det bedste ved jeres graduate program?

Personligt synes jeg, det fedeste ved vores graduate-forløb er, at man kommer på spændende kundeopgaver fra start. Meget af vores træning er “on the job”, hvor du er ude hos kunder og er med til at løse rigtige problemstillinger og dermed skabe værdi med det samme. Vi tror på, det er den bedste måde at lære på. 

 

Derudover er man som graduate fastansat fra første dag, det vil sige man skal ikke genforhandle sin kontrakt efter en bestemt periode

Hvilke råd har du til ansøgere / hvordan skiller man sig ud?

Det vigtigste er at gøre sig umage. Sørg for at skrive dig ind i den stilling, du søger og forklar, hvorfor din erfaring og personlighed passer godt ind hos PwC. Sørg endelig for at din personlighed skinner igennem.

Derudover skal CV’et selvfølgelig stå skarpt, og relevante dokumenter skal være vedhæftet.

 

➔  Hiring!  PwC leder efter dygtige graduates lige nu. Klik her for flere detaljer.