Sofie: Som graduate hos Jyske Bank er der en tryghed i, at man bliver tilknyttet en fast mentor, der kender til de udfordringer og tanker, man som nyuddannet kandidat kan møde i starten af sin karriere

09/01/2022 Graduateships Min.

Om Sofie

Uddannelse

2019-2021: Kandidatuddannelse i Informationsteknologi – IT, Kommunikation og Organisation (Cand.it ITKO), Aarhus BSS
2017-2019: Professionsbachelor i Digital Konceptudvikling, Erhvervsakademi Aarhus
2015-2017: Professionsbachelor i Communication & Media Strategy, VIA Design & Business Aarhus
2013-2015: Markedsføringsøkonom, Erhvervsakademi Aarhus

 

Erfaring

2021-Nu: Graduate Forretningsudvikler, Jyske Bank
2019-2021: Junior Project Manager, Novicell
2018-2019: Marketing- og projektlederassistent, Vertica
2017-2017: Student Assistant, Consult Coordination, Atea Danmark

Mit navn er Sofie Holm Christensen, og jeg er Graduate Forretningsudvikler i Jyske Bank. I juni 2021 dimitterede jeg fra Aarhus BSS, hvor jeg færdiggjorde mit kandidatstudie i IT, Kommunikation og Organisation (ITKO).

 

➔  Hiring!  Jyske Bank leder efter graduates lige nu! Klik her for yderligere detaljer om deres graduate program.

 

Med graduate-programmet i Jyske Bank får jeg mulighed for at afprøve mine færdigheder gennem forskellige jobfunktioner i forskellige afdelinger. Et særdeles spændende og lærerigt forløb over 18 måneder, fordelt på tre moduler.

I skrivende stund er jeg på første modul, et såkaldt intromodul, hvor jeg er fast tilknyttet en afdeling, der beskæftiger sig med digital rådgivning og salg. I øjeblikket udvikler vi et strategisk rådgivningssystem inden for risikostyring af rente, valuta og råvare samt overbliks- og simuleringsløsninger rettet mod bankens større erhvervskunder.

 

Hvordan endte du i Jyske Banks graduate-program?

Jeg blev opmærksom på Jyske Banks graduate-program gennem mit studie, hvor jeg deltog i Graduate Programme Night på Aarhus BSS. Her leverede Jyske Banks HR-afdeling, sammen med nogle af de daværende graduates, en rigtig god præsentation af koncernen.

Jeg fik et meget godt indtryk af medarbejderne, graduate-programmet og hele kulturen i banken, så derfor besluttede jeg mig for at søge en graduate-stilling. Jeg tilmeldte mig Jyske Banks jobagent, hvor jeg løbende modtog mails, når en stilling blev slået op. Ultimo juni 2021 kom netop det stillingsopslag, som matchede min interesse og kompetencer – og så var jeg heldig at få jobbet.  

Hvad ved Jyske Banks graduate-program tiltrak dig?

Jyske Banks graduate-program er veltilrettelagt med frie rammer for den enkelte til selv at definere og skabe et fagligt læringsmiljø, hvilket er et stort plus for mig. Derudover fandt jeg det enormt værdifuldt at blive en del af et stærkt graduate-netværk med mulighed for at sparre og lave sociale arrangementer – både i og udenfor arbejdstiden.

Jyske Banks uformelle kultur tiltrak mig også. En kultur præget af tillid og åbenhed, og hvor der i høj grad udvises respekt for andres holdninger og synspunkter – dette uagtet anciennitet og stilling. Jyske Bank lægger stor vægt på diversitet og søger brede kompetencer for at skabe størst værdi for både medarbejdere og kunder. 

 

Hvorfor valgte du at søge ind på et graduate-program?

Jeg har altid haft faglige mål og ambitioner, og det at få skabt en karrierevej har en stor betydning for mig. Gennem graduate-stillingen får jeg mulighed for at tilegne mig ny viden og kickstarte opbygningen af min fremtidige karriere. 

I graduate-stillingen er der en tryghed i, at man bliver tilknyttet en fast mentor, der kender til de udfordringer og tanker, man som nyuddannet kandidat kan møde i starten af sin karriere. En mentor, som løbende giver feedback og støtter op om ens faglige udvikling. 

Gennem rotationsmodulet får jeg ligeledes mulighed for at udnytte mine kompetencer, afprøve teorier i praksis og varetage forskellige jobfunktioner på tværs af afdelinger i koncernen. Således opnår jeg et helhedsorienteret billede af organisationen og får på den måde skabt et bredt netværk, som jeg kan finde stor inspiration i og lære af.

Det er utroligt inspirerende at være en del af en organisation, der er utraditionel og har et nytænkende mindset, hvor der er plads til at tænke ud af boksen og træffe selvstændige beslutninger
Sofie Christensen, Jyske Bank Graduate

Hvad har overrasket dig mest ved at arbejde hos Jyske Bank

At kulturen og Jyske Banks værdier skinnede så klart igennem ved vores allerførste møde var en stor og meget positiv overraskelse. Jeg var ikke et sekund i tvivl om, at det var et arbejdsmiljø, jeg kunne se mig selv i, og som jeg i høj grad godt kunne tænke mig at være en del af – og jeg har bestemt ikke fortrudt. Det er utroligt inspirerende at være en del af en organisation, der er utraditionel og har et nytænkende mindset, hvor der er plads til at tænke ud af boksen og træffe selvstændige beslutninger. Desuden har Jyske Bank-koncernen stort fokus på den enkelte medarbejders trivsel og udvikling.

 

Hvad har været din største udfordring som graduate hos Jyske Bank?

For nogen kan overgangen fra studie til fast fuldtidsjob virke overvældende og være en udfordring, men med Jyske Banks graduate-program bliver du hjulpet rigtig godt fra start. Allerede fra dag ét bliver du mødt med tillid, respekt og positiv energi, så jeg synes egentlig ikke, at jeg har haft svært ved at omstille mig til rollen som Graudate i koncernen. 

At træde ind i bankverdenen uden en økonomisk eller finansiel uddannelse så jeg i starten som en udfordring. Jyske Bank er dog en stor arbejdsplads med mange forskellige arbejdsopgaver, som ikke kun er af økonomisk og finansiel karakter – men også indenfor bl.a. forretningsudvikling.

Gode råd til andre ansøgere

I Jyske Bank ser man ikke kun på karakterer, men også på personlighed. Det vigtigste er, at du kan se dig selv gå godt i spænd med kulturen, og at du har viljen og interessen i altid at udvikle dig og udfordre dig selv.

Søg en graduate-stilling i Jyske Bank, selvom du måske har erhvervserfaring fra tidligere jobs – man stopper aldrig med at lære, og Jyske Bank har skabt de bedste rammer for, at du selv kan være med til at definere dit faglige læringsmiljø.

 

Hvordan ser du din fremtid hos Jyske Bank?

At være blevet en del af Jyske Bank-koncernen ser jeg som et stort privilegium. Jeg føler mig særdeles værdsat som medarbejder og sætter enormt stor pris på, at jeg hver dag bliver inspireret af mine dygtige og engagerede kollegaer.

Ligeledes har Jyske Bank skabt rammerne for, at jeg fremadrettet kan udvikle mig både fagligt, personligt og ledelsesmæssigt. De bedste forudsætninger for at jeg kan opnå mine faglige ambitioner og mål. Derfor ser jeg helt klart mig selv som en del af Jyske Bank mange år endnu – og jeg glæder mig i den grad til at fortsætte min spændende rejse.

 

➔  Hiring!  Jyske Bank leder efter graduates lige nu! Klik her for yderligere detaljer om deres graduate program.