Rasmus: Med det rette mindset og en god portion gå-på-mod, så kommer man langt som Graduate i Lidl

Om Rasmus

Education

2015-2017: Business Academy Aarhus, Markedsføringsøkonom
2017-2018: Business Academy Aarhus, International handel og markedsføring
2019-2021: Aarhus BSS, Business-to-Business Marketing and Purchasing

Experience

2017: Sales & Marketing Assistant, Silkeborg IF
2018-2021: Student Assistant, Salling Group
2021-Now: International Procurement Graduate, Lidl

Jeg hedder Rasmus Niebur og er 27 år gammel. Jeg er bosiddende i Aarhus og har været Graduate i Procurement ved Lidl siden August 2021.

 

➔  Hiring!  Lidl leder efter graduates lige nu! Klik her for yderligere detaljer om deres graduate program.

 

Hvor langt er du i Lidls graduate program?

 

Jeg er i lige nu ved at færdiggøre min butiksdel, som er første halvdel af rotationen i salgsleddet. Dette gør at jeg inden længe tager til København for at færdiggøre min rotation i salgsleddet. Herefter skal jeg i indarbejdning som District Manager.  

 

Efterfølgende har jeg henholdsvis et halvt år på Lidl Danmarks hovedkontor inden mit graduateforløb afsluttes med 6 måneder i Tyskland. I de første 3 måneder får jeg intens sprogundervisning i tysk. De sidste 3 måneder bruger jeg på Lidls internationale hovedkontor i Tyskland. 

 

I min første måned ved Lidl, arbejdede jeg på lige fod med mine kollegaer i Anskaffelser/Procurement på spændende projekter, specielt angående effektivisering af butiksinventar i vores over 130 butikker i Danmark.

 

Hvordan endte du op hos Lidl’s Graduate Program?

Lidl har igennem årene været en virksomhed, der har haft min interesse qua Lidls størrelse, strategi og image, som de har internationalt samt den udvikling og vækst, de har gennemgået og den position, de har på det danske marked.

 

Lidl har ligeledes været meget synlige over for studerende gennem Case Competitions og Company Dating på universitetet, hvorfor min interesse hurtigt faldt på deres graduateforløb.

 

Lidl havde en grundig og særdeles spændende rekrutteringsproces, der i sammenspil med de personlige relationer, jeg fik skabt gennem denne, gjorde Lidl til det helt rette valg for mig. 

Hvad ved Lidl’s graduate program tiltrak dig?

Lidls graduate program giver mig et 360 graders perspektiv på virksomheden. Jeg har dermed de bedste forudsætninger for at udvikle mig samt lykkedes med mine ambitioner for min fremtidige karriere. 

Lidls graduate forløb giver mig en bred kontaktflade internt såvel som eksternt og imens jeg møder en masse dygtige kollegaer på min vej, gennemgår jeg en personlig og faglig udvikling fra butiksgulv til ledelsesniveau. Det gør, at jeg får en bred forståelse af hvordan virksomheden drives. Ligeledes giver det mig muligheder for at skabe de bedst mulige resultate som projektleder i Lidl.  

 

Hvorfor valgte du at søge ind på et graduate program?
Jeg valgte at søge ind på et graduateforløb, da jeg ønskede at skabe de bedste forudsætninger for mig selv. Dette føler jeg, at jeg får via et graduateforløb, da ens kontaktflade netop er så bred og ens læringskurve er tilpas stejl. Ligeledes var det en god måde for mig at afprøve mig selv i forskellige roller, rotationer og afdelinger, hvilket også giver mig en god ballast, som jeg forhåbentligt kan bruge mange år frem i min karriere. 

Jeg trives ligeledes godt i en travl og omskiftelig hverdag, hvor der stilles høje forventninger til mig, hvilket man netop skal være klar på i Lidls Graduateforløb.
Rasmus Niebur, Lidl Graduate

Hvad har overrasket dig mest ved at arbejde hos Lidl?

Det har overrasket mig positivt, hvor godt alle i Lidl tager imod nye medarbejdere. Det har været nemt at falde til i virksomheden og det hjælper én med at komme godt i gang. Ligeledes er det imponerende hvordan, man upåagtet af ens stilling, arbejder efter den samme strategi og de samme mål, hvilket gør det nemt og interessant at arbejde på forskellige projekter tværfagligt i organisationen. 

 

Hvad har været din største udfordring som Graduate hos Lidl?
Overgangen fra studerende til fuldtidsarbejde på mere end fuldtid, kræver tilvænning af alle facetter i livet. Det kræver, at man omprioriterer ting i sit liv, men det er en tilvænning, som i sidste ende er virkelig godt givet ud! Du kan mærke, at din ambitiøse tilgang til dit arbejde virkelig accelerer din læringskurve. 

Ligeledes har det været en udfordring at kaste mig ud i forskellig rotationer og facetter af arbejdslivet, blandt andet i butikken, som jeg aldrig har stiftet bekendtskab med før. Men med det rette mindset og en god portion gå-på-mod, så kommer jeg langt – og det er særligt én af de ting, der gør at jeg føler, at jeg lykkes som Graduate i Lidl.

 

Gode råd til andre ansøgere?

Mit bedste råd til andre ansøgere er ganske simpelt, at jeg tror man kommer langt ved at være 100% ærlig overfor sig selv og sin måske kommende arbejdsgiver igennem rekrutteringsprocessen. 

Gør dit forarbejde grundigt i forhold til at læse op på, hvad der forventes af graduates og hvad andre graduates fra forskellige virksomheder har af erfaringer. På den måde har du en forestilling om, hvad du går ind til, inden du starter rekrutteringsprocessen.  

 

Hvordan ser du din fremtid hos Lidl?

Min fremtid ved Lidl ligger efterfølgende i afdelingen Anskaffelser/Procurement, hvor jeg forventeligt vil blive projektleder i en super spændende afdeling med gode ambitiøse kollegaer, der hver dag arbejder med at supportere til den mest effektive og bekvemmelige drift af såvel butikker som hovedkontor.

 

➔  Hiring!  Lidl leder efter graduates lige nu! Klik her for yderligere detaljer om deres graduate program.