Rie udvikler talentfulde graduates til ATP

09/01/2021 Graduateships Min.

Jeg er uddannet fra CBS hvor jeg tog min Bachelor i Business, Language and Culture samt min Master i Intercultural Management. 

 

➔  Hiring!  ATP leder efter graduates lige nu. Se her for flere detaljer omkring deres graduate program

 

Før ATP arbejdede jeg som Proceskonsulent med bl.a. procesoptimering, læring og facilitering. Først hos DSB og derefter hos SKAT. I 2015 skiftede jeg til ATP, hvor jeg startede ud i vores HR afdeling som udviklingskonsulent. Siden da har jeg arbejdet i forskellige områder i vores HR organisation og er i dag ansvarlig for vores graduateprogram. 

 

Som programansvarlig fokuserer jeg på, hvordan vi skaber en så god en oplevelse som muligt i de 12 måneder de er igennem programmet. Det er en super spændende opgave at have ansvaret for hele programmet og sørge for at vi hele tiden udvikler talentfulde graduates til vores organisation. 

 

Det vigtigste i min rolle er at få ansat de bedste graduates og give dem en stærk start på arbejdslivet. Jeg sørger for, at de bliver taget i hånden, klædt på med relevant viden og indsigt og på den måde bliver hjulpet godt på vej i den første tid på arbejdsmarkedet.

 

Hvad er historien bag ATPs Graduateprogram?  

 

Vi lancerede for første gang i 2014. Dengang kaldte vi kandidaterne for trainees, men det var i grunden meget lig med en graduate i dag. Siden 2015 har vi omdøbt det til et graduateprogram og kaldt vores kandidater for graduates. I nogle år har vi haft to hold af graduates (sommer og vinter), men i dag har vi bare et hold, der begynder 1. september.

 

I begyndelsen var det et tidsbegrænset program, der varede 12 måneder, men i dag bliver du fastansat fra dag et og fortsætter i den rolle du er ansat til, når programmet slutter.

 

I 2020 havde vi 27 nye kandidater, der startede i forskellige roller på tværs af organisationen. Generelt er graduateprogrammet både velkendt og meget respekteret internt i ATP. Vi har mange tidligere graduates, som i dag har vigtige roller rundt omkring i organisationen.

Hvorfor har I et graduateprogram?

 

For det første er det vigtigt for en virksomhed som ATP at få super skarpe studerende og unge ind, som kommer med ny viden fra universiteterne og også bringer nye ideer ind i vores virksomhed. Vi ser ofte, at nye graduates er i stand til at komme ind med et frisk mindset og tilføje værdi relativt hurtigt i ATP. 

 

Derudover kommer de nye graduates til at få en meget stejl læringskurve i løbet af deres første 12 måneder, da de kommer til at være eksponeret for en masse afdelinger og får et stærkt netværk. Det gør, at de er godt stillet til at arbejde på tværs af organisationen med en masse forskellige interessenter. Vi ser derfor ofte at nuværende og tidligere graduates, er meget effektive til at navigere i projekter på tværs af organisationen. 

 

Hvilke profiler prøver I at tiltrække til jeres graduate program?

 

ATP arbejder til gavn for den enkelte og for samfundet. Sammen arbejder vi for at gøre det så trygt, nemt og enkelt som muligt at være dansker. Derfor er det vigtigt, at vi får folk ind i programmet, der er interesserede i at være en del af at skabe løsninger, der gavner samfundet.

 

Derudover vil jeg nævne nysgerrighed og engagement. Vi forsøger at udvikle innovative løsninger, og for at gøre det har du brug for medarbejdere, der er nysgerrige. Endelig bliver du en del af et netværk med andre unge graduates og her skal du også være i stand til at bidrage positivt.

ATP arbejder til gavn for den enkelte og for samfundet. Sammen arbejder vi for at gøre det så trygt, nemt og enkelt som muligt at være dansker. Derfor er det vigtigt, at vi får folk ind i programmet, der er interesserede i at være en del af at skabe løsninger, der gavner samfundet.
Rie Haubjerg Bang, ATP Graduate Manager

Det bedste ved jeres graduate program?

 

Efter min mening er det netværket og forholdet, der opbygges mellem dem. Og så nyder programmet godt af stor intern opbakning, hvor direktører og andre nøglepositioner stiller sig til rådighed og møder holdet med diverse oplæg og workshops.

 

Er der noget I stadig arbejder på at blive bedre til?

 

Hvert år evaluerer vi alle de forskellige oplæg, kurser og workshops vi har afholdt undervejs. Vi bruger feedback fra de tidligere graduates til at forstå, hvad de kunne lide, og hvad de gerne ville have set mere af. De workshops og kurser som gav meget håndgribelige værktøjer var i høj kurs på sidste års hold. Vi har givet de elementer, som har skabt størst tilfredshed mere plads – et eksempel herpå er en workshop om præsentationsteknik, som i år er blevet til en længere forløb omkring klare budskaber og stærk mundtlig formidling.

 

Er der andre graduateprogrammer som du ser op til?

 

Graduateprogrammerne i danske virksomheder er generelt ret forskellige, som jeg ser det. Både i forhold til varighed, ansættelsesform og størrelsen på holdet. Jeg bruger især LinkedIn til at hente inspiration fra andre programmer og er på udkig efter et netværk med andre programledere.

 

➔  Hiring!  ATP leder efter graduates lige nu. Se her for flere detaljer omkring deres graduate program